Čína inaugurovala nový kozmodróm úspešným štartom rakety Čchang-čeng 7

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 18:49 • 2 min
Čína inaugurovala nový kozmodróm úspešným štartom rakety Čchang-čeng 7

PEKING - Úspešným štartom nosnej rakety Čchang-čeng 7 (Dlhý pochod 7) dnes Čína spustila prevádzku svojho nového vesmírneho centra na ostrove Chaj-nan v Juhočínskom mori. Informovala o tom dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Nové centrum je štvrtým, ktoré má Čína k dispozícii, a jeho umiestnenie na ostrove by malo umožniť budovanie väčších rakiet, ktoré môžu byť na miesto štartu dopravené loďou, nie vlakmi.

 

Ešte tento rok má Čína v pláne štart rakety s ľudskou posádkou a pracuje aj na výstavbe vesmírnej stanice, ktorá by mala byť hotová v roku 2022. Ak Medzinárodná vesmírna stanica v roku 2024 ukončí svoju činnosť, Čína zostane jedinou krajinou sveta s trvalo obývanou vesmírnou stanicou.

 

V súlade so svojím vesmírnym programom má Čína v pláne uskutočniť v roku 2024 let ľudskej posádky na Mesiac. Na rok 2021 je naplánované pristátie robotického vozidielka na Marse.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies