Čína hlási prípad koronavírusu, ktorý nepochádza zo zahraničia

NETKY.SK • 7 Jún 2020, 10:10 • 2 min
Čína hlási prípad koronavírusu, ktorý nepochádza zo zahraničia

PEKING - Čína po dvoch týždňoch oznámila prvý prípad ochorenia COVID-19, ktorý do krajiny nebol zavlečený zo zahraničia. V nedeľu o tom informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aj zo zahraničia   

Tento prípad úrady hlásia z ostrovnej provincie Chaj-nan na juhovýchode od pevninskej Číny. Okrem toho Čínska Národná zdravotnícka komisia v nedeľu oznámila aj päť nových prípadov, ktoré boli do krajiny dovezené zo zahraničia.

 

img

 

Obmedzenia sa zmierňujú 

Čína doposiaľ eviduje 83 036 prípadov a 4634 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19. Čínske úrady tvrdia, že prenos nákazy v rámci krajiny do značnej miery zastavili, no napriek tomu sa ešte stále nájdu výnimky. Čína sa tak zameriava na prípady nákazy zavlečené zo zahraničia, keďže postupne začína zmierňovať obmedzenia týkajúce sa leteckej dopravy a pohybu ľudí prichádzajúcich z ostatných krajín.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona