Čína hlási päť nových prípadov, v krajine otvárajú ďalšie školy a obnovujú lety

NETKY.SK • 17 Máj 2020, 17:09 • 2 min
Čína hlási päť nových prípadov, v krajine otvárajú ďalšie školy a obnovujú lety

PEKING - Čína v nedeľu hlásila päť nových prípadov nákazy koronavírusom. Obchodná metropola krajiny, Šanghaj, medzitým oznámila čiastočné obnovenie výučby na školách a letecké spoločnosti oživujú svoje lety, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z pätice nových prípadov boli dva zanesené zo zahraničia a troch pacientov diagnostikovali v provincii Ťi-lin na severovýchode Číny, kde zaznamenali menší nárast infekcií neznámeho pôvodu.

 

V Šanghaji dostali študenti možnosť pokračovať vo výučbe prostredníctvom internetu namiesto toho, aby podstupovali testy na vírus a opatrenia sociálneho odstupu na školách. Podobne ako v Pekingu a ďalších mestách už v Šanghaji predtým obnovili výučbu pre žiakov stredných škôl, ktorí sa pripravujú na skúšky.

 

V Číne už mesiac nehlásili nové úmrtia, no v provincii Ťi-lin spätne pridali do bilancie obetí jedného mŕtveho, čím sa počet úmrtí v krajine od začiatku epidémie koncom minulého roka zvýšil na 4634 z celkovo 82.947 potvrdených prípadov nákazy.

 

 

V nemocniciach aktuálne zostáva len 86 pacientov s ochorením COVID-19, pokým ďalších 519 sledujú v izolácii po tom, ako sa u nich buď prejavili príznaky choroby, alebo mali pozitívne testy bez symptómov.

 

Predstaviteľ Národnej zdravotníckej komisie v sobotu novinárom povedal, že Čína má v súčasnosti kapacitu na vykonanie 1,5 milióna testov na báze nukleovej kyseliny za deň.

 

 

Počet domácich letov v krajine sa medzičasom vrátil na úroveň približne 60 percent spred epidémie, keď prekročil 10.000 za deň po prvý raz od 1. februára, informoval čínsky úrad pre civilnú leteckú dopravu.

 

Pred blížiacimi sa letnými dovolenkami v Číne okrem toho znovu otvorili početné turistické lokality vrátane známeho palácového komplexu Zakázaného mesta v Pekingu či zábavného parku Disneyland v Šanghaji, hoci platia naďalej prísne nariadenia odstupu medzi ľuďmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona