Čína hlási nové prípady, sú nimi ľudia zo zahraničia

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 06:56 • 2 min
Čína hlási nové prípady, sú nimi ľudia zo zahraničia

PEKING - Za uplynulý deň nahlásili v Číne 13 ďalších úmrtí na ochorenie spôsobené koronavírusom a 21 nových infikovaných. Z nich až dvadsiatim zistili ochorenie pri príchode do krajiny a sú tak v oficiálnej štatistike vedení ako prípady, ktoré sa nenakazili v krajine.

slovakia

left justify in out

Obavy 

V Číne rastú obavy z chorých ľudí, ktorí pricestujú zo zahraničia a môžu tak vracať vírus späť do krajiny. Najnovšie čísla zvýšili súhrnný počet nakazených od začiatku šírenia koronavírusu v pevninskej Číne koncom minulého roka na 80 881. Ochoreniu COVID-19 podľahlo v krajine celkovo 3226 ľudí, vyplýva z údajov Národnej zdravotníckej komisie (NHC).

 

img

 

Deväť z nových 20 "dovezených prípadov" nákazy zaznamenali v Pekingu a tri v Šanghaji, čím sa počet potvrdených infekcií zo zahraničia zvýšil na 143.

 

Karanténa v určených centrách

Peking medzitým sprísnil karanténne opatrenia pre cestujúcich z iných štátov. Od začiatku týždňa musia všetci pasažieri, ktorí priletia na tamojšie medzinárodné letisko, podstúpiť dvojtýždňovú karanténu, a to v určených centrách. Doposiaľ mohli zostať v izolácii aj v hoteloch či doma.

 

img

 

Vrchol by mal byt prekonaný

Národná zdravotnícka komisia minulý týždeň oznámila, že Čína už prekonala vrchol šírenia koronavírusu SARS-CoV-2. Objavujú sa však aj hlasy spochybňujúce, do akej miery oficiálne štatistiky odrážajú skutočnú situáciu a aký vysoký je počet nezachytených prípadov, ktoré nie sú oficiálne známe.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona