Čína dovolí zahraničným investorom vstup do štátnych podnikov

NETKY.SK • 11 November 2013, 18:07 • 2 min
Čína dovolí zahraničným investorom vstup do štátnych podnikov

PEKING - Čína dovolí zahraničným investorom kúpiť si 15-% podiel v štátnych firmách. Uviedol to dnes oficiálny čínsky denník China Daily, podľa ktorého vláda v Pekingu umožní súkromným investorom vstúpiť do zadlžených štátnych firiem, aby do nich nemusela pumpovať peniaze. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Čínski lídri sa tento víkend zídu v Pekingu na výročnom zjazde Komunistickej strany, na ktorom vypracujú návrh ďalšieho vývoja ekonomiky v nasledujúcich 10 rokoch. A podľa výboru pre správu a dozor nad štátnym majetkom (SASAC), ktorý spravuje viac ako stovku najväčších čínskych firiem, jedným z hlavných bodov rokovania bude aj reforma štátnych podnikov. Riaditeľ oddelenia SASAC pre reformy Paj Jing-c' pekinskému denníku bez ďalších detailov potvrdil, že súkromní investori budú mať možnosť vytvárať konzorciá, ktoré si budú môcť kúpiť 10 až 15-% podiel v štátnych podnikoch. Čína už umožnila súkromným investorom kúpiť si na burze podiel v niektorých štátnych podnikov, ale kontrolný balík v týchto firmách, stále zostáva v rukách štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona