Čína daruje mierovým silám OSN 300-tisíc dávok vakcíny proti koronavírusu

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 10:55 • 2 min
Čína daruje mierovým silám OSN 300-tisíc dávok vakcíny proti koronavírusu

NEW YORK - Čínsky veľvyslanec pri Organizácii Spojených národov uviedol, že jeho krajina daruje 300-tisíc dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19 mierovým silám OSN.

slovakia

left justify in out

Tento čínsky dar je prioritne určený pre príslušníkov mierových síl v Afrike. Veľvyslanec Čang Ťün o dare informoval v liste generálnemu tajomníkovi OSN Antóniovi Guterresovi.

 

img

 

Oznámila to čínska misia pri OSN. Misia sa vyjadrila, že „Čína prisudzuje veľkú dôležitosť bezpečnosti príslušníkov mierových síl" a jej dar „je prejavom pevnej a trvajúcej podpory Organizácii Spojených národov a multilateralizmu zo strany Číny".

 

Mohlo by vás zaujímať: Čína chce do leta 2022 zaočkovať až miliardu obyvateľov

 

img


Minulý mesiac OSN poďakovala Indii za ponuku 200-tisíc dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pre mierové sily OSN. 

 

Organizácia Spojených národov v súčasnosti realizuje asi desiatku operácií na udržanie mieru, na ktorých sa podieľa 100-tisíc príslušníkov mierových síl. Polovica z týchto operácií je v Afrike. Zatiaľ sa neobjavili správy, ako OSN s oboma ponukami na darovanie vakcín naloží.


Prečítajte si tiež: Čína schválila štvrtú vakcínu proti COVID-19 pre núdzové použitie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona