Čína chce zablokovať internetový prístup 124 zahraničným kryptoburzám

NETKY.SK • 23 August 2018, 17:45 • 2 min
Čína chce zablokovať internetový prístup 124 zahraničným kryptoburzám

PEKING – Čínske regulačné orgány majú v úmysle zablokovanie viac ako 100 zahraničných kryptobúrz, aby nemohli poskytovať obchodné služby domácim investorom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ Shanghai Securities Times, ktorý je považovaný za denník čínskych finančných orgánov, čínsky Národný úrad pre riadenie finančných rizík doteraz identifikoval 124 obchodných platforiem so zahraničnými IP adresami, ktoré sú stále dostupné v krajine.

 

Úrad teraz plánuje zintenzívniť svoje úsilie v oblasti sledovania komerčného využívania kryptomien a blokovania prístupu na internetové stránky týchto obchodných platforiem.

 

img

 

Národný úrad pre riadenie finančných rizík, ktorý bol autorizovaný Čínskou štátnou radou v roku 2016, je vládnou agentúrou, ktorej cieľom je chrániť krajinu a jej obyvateľov pred finančným rizikom súvisiacim s peer-to-peer pôžičkami a obchodovaním s kryptomenami.

 

Čínska ľudová banka v septembri 2017 zakázala v krajine počiatočné ponuky mincí (ICO) a v podstate aj obchodné platformy s kryptomenami. Po oznámení tohto zákazu veľké burzy so sídlom v Číne presunuli svoju činnosť do zahraničia.

 

img

Čínska ľudová banka

 

V súčasnosti je situácia v Číne nejasná, keďže k viacerým významným kryptoburzám ako Binance, OKEx a Bitfinex, sa nedá cez internet pripojiť. K mnohým ďalším obchodným platformám sa však pripojiť dá aj napriek zákazu.

 

Agentúra okrem toho chce natrvalo zatvorí aj domáce webové stránky a oficiálne účty aplikácie na odosielanie správ WeChat, ak zistí, že poskytujú služby obchodovania s kryptomenami alebo ICO. Len pred dvoma dňami bolo niekoľkým čínskym médiám, ktoré sa venujú kryptomenám, zakázané používať WeChat.

 

Majiteľom aplikácie WeChat je spoločnosť Tencent, ktorá v stredu potvrdila, že zákaz prišiel po tom, ako sa u niektorých účtoch zistilo, že obchodujú s kryptomenami a ponúkajú ICO služby. Niektoré z nich boli natrvalo zrušené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies