Čína chce v otázkach zmeny klímy zachovať spoluprácu s USA

NETKY.SK • 31 Október 2017, 18:06 • 2 min
Čína chce v otázkach zmeny klímy zachovať spoluprácu s USA

PEKING - Čínski predstavitelia si naďalej želajú spoluprácu so Spojenými štátmi v otázke dôsledkov zmeny podnebia.

slovakia

left justify in out

Vyjadrili nádej, že na nasledujúcom stretnutí v Nemecku dospejú zúčastnené strany k spoločnému návrhu o plnení parížskej klimatickej dohody. Zvláštny vyslanec Číny pre zmenu klímy Sie Čen-chua v utorok novinárom povedal, že Čína chce posilniť spoločné snahy v oblasti čistej energie, zachytávania emisií tzv. skleníkových plynov a súvisiaceho výskumu.

 

Americký prezident Donald Trump oznámil v júni odstúpenie Spojených štátov od parížskej klimatickej dohody, ktorú v mene USA uzavrel jeho predchodca Barack Obama. Peking reagoval tým, že potvrdil svoj záväzok voči tomuto právne nezáväznému dohovoru. Washington sa zaviazal, že sa bude naďalej zúčastňovať na medzinárodných stretnutiach a rokovaniach o súčasných i budúcich klimatických dohodách.

 

Ako dodala agentúra AP, Čína je zďaleka najväčším používateľom uhlia na svete a takisto znečisťovateľom číslo jeden, pokiaľ ide o skleníkové plyny prispievajúce k zmene podnebia. Najbližšie medzinárodné klimatické rokovania sú na programe v novembri v nemeckom Bonne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona