Čína chce posilniť politickú bezpečnosť internetu

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 09:27 • 2 min
Čína chce posilniť politickú bezpečnosť internetu

PEKING - Bezpečnosť internetu je nutné posilniť, pretože nepriateľské sily v zahraničí využívajú internet na útoky, ohováranie a šírenie dezinformácií, napísala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Čínske informačné centrum pre internet (CNNIC).

slovakia

left justify in out

Podľa zástupcu riaditeľa centra Wang Siou-ťüna je zásadnou politická bezpečnosť webu. "Zahraničné nepriateľské sily teraz využívajú internet ako hlavný kanál na to, aby k nám prenikli a zničili nás," uviedol Siou-ťün. "Používajú názov sloboda internetu na opakované útoky, ohováranie a šírenie fám, aby podkopali našu stabilitu a národnú bezpečnosť," uviedol ďalej Siou-ťün pre oficiálny denník vládnucej komunistickej strany People's Daily.
      

Siou-ťünove slová zazneli v čase rozsiahlych zásahov proti slobode prejavu na internete, ktoré sa ešte zintenzívnili po tom, čo sa vlani ujal moci prezident Si Ťin-pching. Jeho zásahy proti slobode slova na internete vyvolali vlnu kritiky doma i v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona