Čína chce do rozvoja internetu investovať vyše 182 miliárd

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 12:35 • 2 min
Čína chce do rozvoja internetu investovať vyše 182 miliárd

PEKING - Čínska vláda do konca roka 2017 vynaloží viac ako 182 mld. USD na podporu vysokorýchlostného internetu. Peking totiž chce ekonomiku krajiny preorientovať tak, aby motorom jej rastu vo väčšom rozsahu boli služby. Čínska Štátna rada uviedla, že vláda investuje v tomto roku 430 mld. jüanov (CNY) na výstavbu sietí a ďalších prinajmenšom 700 mld. CNY preinvestuje počas nasledujúcich dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

Cieľom čínskej vlády je urýchliť rozvoj prístupu k širokopásmovému internetu prostredníctvom optických vlákien a rozvoj 4G mobilných sieti. Uviedla to Štátna rada na svojej internetovej stránke. Spoločnosť Akamai poskytujúca služby cloud computingu vo svojej správe s názvom Stav internetu uviedla, že Čína je v priemernej rýchlosti pripojenia na internet až na 82. mieste vo svete po Malajzii, Thajsku a Taiwane.

 

Podľa čínskeho premiéra Li Kche-čchianga je internet dôležitým katalyzátorom pre taký posun ekonomiky, aby sa sústredila na služby. Na tomto rozvoji sa chcú podieľať aj traja čínski štátni mobilní operátori. Firmy China Mobile, China Unicom a China Telecom minulý týždeň uviedli, že v tomto roku znížia ceny mobilného prenosu dát a zrýchlia ich prenos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona