Čína by sa mohla stať najväčším trhom s elektrickými autami

NETKY.SK • 7 December 2015, 08:27 • 2 min
Čína by sa mohla stať najväčším trhom s elektrickými autami

PEKING - Čína očakáva, že sa v tomto roku stane najväčším trhom s elektrickými vozidlami. V nedeľu to uviedla agentúra Xinhua s odvolaním sa na Čínsku asociáciu výrobcov automobilov.

slovakia

left justify in out

V Číne by sa tento rok podľa odhadov malo predať od 220 tisíc do 250 tisíc elektrických vozidiel. Celosvetovo by sa malo tento rok predať 600 tisíc elektrických automobilov, očakáva predstaviteľka asociácie Xu Yanhua.


Čína by mala predstihnúť veľkosťou trhu USA, kde by sa podľa odhadov malo predať 180 tisíc elektrických vozidiel. Čínsky priemysel s elektrickými vozidlami sa rýchlo rozvíja, Xu Yanhua však uviedla, že pozornosť by sa mala sústrediť na kvalitu a nie kvantitu, ak má byť tento rozvoj udržateľný.


Od januára do októbra tohto roku sa predaj elektrických vozidiel v Číne medziročne zvýšil o 290 % na 171 145 kusov, uvádza asociácia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies