Čína by sa mala tento rok stať najväčším trhom pre automobilku Volvo

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 13:41 • 2 min
Čína by sa mala tento rok stať najväčším trhom pre automobilku Volvo

PEKING - Čína by v tomto roku mala nahradiť Spojené štáty na pozícii najväčšieho trhu pre švédsku automobilku Volvo Cars.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes na okraj pekinského autosalónu šéf spoločnosti Hakan Samuelsson. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
      

Samuelsson uviedol, že Volvo Cars plánuje tento rok zvýšiť predaj v Číne oproti minulému roku približne o tretinu na 80.000 áut. V roku 2013 predala firma na najväčšom automobilovom trhu sveta 61.146 vozidiel. Tempo rastu v USA, ktoré boli minulý rok najväčším trhom pre automobilku, bude podľa firmy omnoho pomalšie, zhruba na úrovni rastu celosvetového trhu s autami.
      

V 1. kvartáli tohto roka predala spoločnosť Volvo v Číne 17.286 áut. V medziročnom porovnaní to znamená rast o 25,4 %. Volvo, ktorého najpredávanejším modelom na čínskom trhu je športovo-úžitkové vozidlo XC60, očakáva, že práve tento trh mu pomôže zvýšiť celosvetový predaj v najbližších rokoch, aj keď čelí tvrdej konkurencii zo strany spoločností ako General Motors alebo čínska SAIC Motor.
      

Švédska spoločnosť, ktorú v roku 2010 kúpila od amerického Fordu čínska automobilka Zhejiang Geely, plánuje do roku 2020 zvýšiť svoj celoročný svetový predaj na 800.000 áut. To je zhruba dvojnásobok objemu predaja v porovnaní s minulým rokom, pričom, ako dodal Samuelsson, približne štvrtinu áut by chcela firma predávať v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies