Čína blokuje kryptoburzy na sociálnych médiách

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 18:14 • 2 min
Čína blokuje kryptoburzy na sociálnych médiách

Regulačné úrady v Číne začali blokovať účty sociálnych médií. Ide o médiá, ktoré naďalej poskytujú služby zákazníkom, ktorí sa nachádzajú na pevnine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok sa v Pekingu rozšírila správa, že miestne úrady žiadali od spoločnosti WeChat, aby vypla účty patriace k vybraným kryptoburzám v snahe naďalej obmedziť schopnosť obyvateľov pevniny obchodovať s touto komoditou.

 

Ako uviedla CCN, Čína sa pokúšala o uzatvorenie domácich kryptobúrz. Niektorí obchodníci sa presťahovali z „offshore“ platformy spoločnosti Caixin na platformy OTC a peer-to-peer. Často používajú sociálne médiá na hľadanie obchodných partnerov a vykonávanie transakcií.

 

V dôsledku toho začali orgány monitorovať internetovú prevádzku na burzách. Išlo najmä o tie, ktoré mali sídlo na pevnine. Úradníci údajne naznačili, že banky by mali pozastaviť službu klientom, o ktorých zistili, že sa podieľali na obchode s kryptomenami. Zámienkou ich konania je, aby zabránili praniu špinavých peňazí a iným podvodným činnostiam, ktoré vláda kladie za vinu kryptomenám.

 

Kroky čínskej vlády naznačujú, že regulačné úrady chcú potlačiť domáci obchod s kryptomenami, ktorý kedysi dominoval globálnemu trhu. CCN nedokázala potvrdiť, ktoré účty v chatovacej aplikácii WeChat boli uzavreté a ktoré naďalej fungujú.

 

Štátom riadený systém na výmenu digitálnych aktív

 

Tento krok smerom k ďalšiemu obmedzeniu obchodovania s kryptomenami sleduje vysokopostavený člen Čínskej ľudovej politickej konzultačnej konferencie. Vyzval krajinu, aby vytvorila štátom kontrolovanú platformu na obchodovanie s digitálnymi aktívami. Tá by mala umožniť podnikom získavať finančné prostriedky a obchodovať s kryptomenami.

 

„Nie je jasné, či by takáto platforma, ak by bola vytvorená, obsahovala zoznam kryptobúrz.“

 

Čínski predstavitelia a štátne médiá tiež v posledných týždňoch chválili potenciál blockchainovej technológie. Uviedli aj, že decentralizované aplikácie týchto sietí by mali byť obmedzené a vždy postavené na centralizovanom základe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies