Čína a Rusko zablokovali vytvorenie morskej rezervácie pri Antarktíde

NETKY.SK • 1 November 2014, 08:05 • 2 min
Čína a Rusko zablokovali vytvorenie morskej rezervácie pri Antarktíde

HOBART - Čína a Rusko zablokovali medzinárodné úsilie o vytvorenie najväčšej morskej prírodnej rezervácie pri pobreží Antarktídy. Obe krajiny sa nechcú vzdať oblasti, ktorá je bohatá na ryby a drobné kôrovce, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rusko zablokovalo návrh zákazu rybolovu v Rossovom mori už po štvrtý raz. Čínske odmietnutie zákazu na ploche 1,34 milióna štvorcových kilometrov predloženého Spojenými štátmi a Novým Zélandom však bolo prekvapením, keďže Peking predtým vyjadroval podporu morským ochranárskym aktivitám. Ukrajina, ktorá v minulosti zaujímala rovnaké postoje ako Rusko, tentoraz hlasovala za návrh.
      

Čína "napádala v podstate každý ochranársky návrh, ktorý bol predložený" počas takmer dvojtýždňových rokovaní, povedala pre agentúru Reuters delegátka schôdzky, ochranárka Andrea Kavanaghová. "Čína celoplošne narúšala tento ochranársky plán," dodala delegátka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona