Čína a Rusko spustili manévre pri Severnej Kórei

NETKY.SK • 18 September 2017, 09:15 • 2 min
Čína a Rusko spustili manévre pri Severnej Kórei

PEKING - Čína a Rusko spustili dnes spoločné námorné vojenské cvičenie pri hraniach so Severnou Kóreou. Správa agentúry Sinchua však manévre priamo nespája so súčasným napätím ohľadne Severnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa koná v čase prehlbujúceho sa napätia po tom, čo Severná Kórea odpálila v piatok raketu ponad Japonsko, a to už druhú za posledné tri týždne. Okrem toho začiatkom septembra - navzdory medzinárodnému tlaku - vykonala svoj šiesty a najmocnejší jadrový test.

 

Rusko-čínske manévre budú prebiehať medzi Zálivom Petra Veľkého pri Vladivostoku a južnou časťou Ochotského mora severne od Japonska. Predstavujú druhú časť čínsko-ruských námorných cvičení v tomto roku, pričom prvá sa uskutočnila v júli v Baltskom mori.

 

Rusko a Čína opakovane vyzývajú na pokojné riešenie situácie so Severnou Kóreou, ktorá v sobotu vyhlásila, že jej cieľom je dosiahnuť "rovnováhu" vojenskej sily so Spojenými štátmi, dodal Reuters.

 

Veľvyslankyňa Spojených štátov pri OSN Nikki Haleyová v nedeľu uviedla, že Bezpečnostná rada OSN vyčerpala svoje možnosti, pokiaľ ide o zastavenie jadrového programu Severnej Kórey. Naznačila tiež možnosť vojenského zásahu, ak bude Pchjongjang pokračovať v raketových a jadrových skúškach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona