Čína a Rusko odštartovali spoločné námorné manévre v Baltskom mori

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 14:06 • 2 min
Čína a Rusko odštartovali spoločné námorné manévre v Baltskom mori

MOSKVA - Čína a Rusko odštartovali dnes v prístave Baltijsk na pobreží Baltského mora spoločné námorné vojenské cvičenia. Informovala o tom agentúra DPA. Prístav je súčasťou Kaliningradskej oblasti, ruskej exklávy medzi členskými štátmi EÚ Poľskom a Litvou.

slovakia

left justify in out

"Čínske vojenské lode sú na návšteve Baltijsku prvýkrát v histórii rusko-čínskych vzťahov," povedal predstaviteľ ruskej Baltskej flotily Roman Martov.

 

Rusko v uplynulých rokoch utužuje vzťahy s Čínou v čase svojho sporu so Západom ohľadne konfliktu na Ukrajine.

 

Čína i Rusko sú spoločne členmi Šanghajskej organizácie pre spoluprácu, čo je vojenský, politický a ekonomický blok založený v roku 2001.

 

Rusko rovnako v uplynulých rokoch zintenzívňuje svoje vojenské aktivity v Baltskom regióne. Tie vystrašili štáty bývalého sovietskeho bloku a v súčasnosti členov Severoatlantickej aliancie Litvu, Lotyšsko a Estónsko. Zvýšená vojenská aktivita Moskvy zasa vo Fínsku a Švédsku vyvolala diskusiu o prípadnom vstupe do NATO.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies