Čína a Kanada nebudú proti sebe uskutočňovať kybernetické útoky

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 14:38 • 2 min
Čína a Kanada nebudú proti sebe uskutočňovať kybernetické útoky

OTTAWA - Čína a Kanada podpísali dohodu, že nebudú podporovať vzájomnú obchodnú špionáž. Zmluvu uzavreli ešte 22. júna počas rokovaní kanadského bezpečnostného poradcu Daniela Jeana s predstaviteľom čínskej komunistickej strany Wang Jung-čchingom.

slovakia

left justify in out

Podľa tejto dohody nebudú obe krajiny proti sebe uskutočňovať štátom financované kybernetické útoky, ktorých cieľom by bola krádež obchodného tajomstva či iných dôverných podnikateľských informácií.

 

"Je to téma, o ktorej pred tromi až štyrmi rokmi Peking vôbec nehovoril," uviedol nemenovaný vládny úradník v rozhovore pre kanadské noviny, ktoré informáciu o dohode zverejnili ako prvé.

 

Niektoré krajiny vrátane USA už dlhšie obdobie obviňujú čínsku vládu, že sponzoruje hackerské útoky na firmy, aby tak získala informácie o citlivých zahraničných technológiach. Čína tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že ona sama je terčom takýchto útokov.

 

Čína podpísala so Spojenými štátmi podobnú dohodu v roku 2015. Zákon o kybernetickej bezpečnosti začal platiť v Číne v júni. Veľa svetových technologických firiem však tento zákon kritizuje pre jeho nejasnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies