Čína a Južná Kórea sa dohodli na spolupráci v reakcii na hrozbu KĽDR

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 19:17 • 2 min
Čína a Južná Kórea sa dohodli na spolupráci v reakcii na hrozbu KĽDR

SOUL - Šéfovia diplomacie Číny a Južnej Kórey sa dnes na rokovaní v Soule dohodli na posilnení spolupráce v reakcii na jadrovú hrozbu zo strany Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré citovala agentúra DPA.
     

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I a jeho juhokórejský rezortný partner Jun Pjung-se sa v spoločnom komuniké zhodli, že náznaky obnovenej jadrovej aktivity Pchjongjangu predstavujú vážne ohrozenie mieru a stability v regióne. 
     

Ministri okrem toho diskutovali o plánovanej návšteve čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Južnej Kórey.
     

Bezpečnostní analytici a diplomatické zdroje v uplynulých týždňoch upozorňovali na skutočnosť, že sa Severná Kórea zrejme pripravuje na vykonanie štvrtej jadrovej skúšky. KĽDR začiatkom mesiaca pohrozila prijatím "protiopatrení" namierených proti údajnej americkej hrozbe.
     

Podľa informácií z diplomatických kruhov Čína tento mesiac už viackrát využila diplomatické kanály v Pekingu a Pchjongjangu, aby svojmu spojencovi Severnej Kórei tlmočila svoje znepokojenie nad možnosťou vykonania štvrtej jadrovej skúšky, ktorá by predstavovala porušenie sankcií OSN.
     

KĽDR uskutočnila predchádzajúce jadrové testy v rokoch 2006, 2009 a 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies