Čína a Južná Kórea hlásia nové prípady koronavírusu, ide o desiatky ľudí

NETKY.SK • 23 Jún 2020, 08:44 • 2 min
Čína a Južná Kórea hlásia nové prípady koronavírusu, ide o desiatky ľudí

PEKING/SOUL - Čína hlásila v utorok 22 nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, vrátane 13 v Pekingu. Južná Kórea zase zaznamenala prudký nárast 46 nakazených koronavírusom, prevažne vďaka dovezeným prípadom. Väčšinu z nich zistili medzi námorníkmi na lodi plaviacej sa pod ruskou vlajkou, ktorá zakotvila v juhovýchodnom meste Pusan.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ešte v predchádzajúci deň hovorca mestskej samosprávy v Pekingu oznámil, že opatrenia spomalili šírenie nákazy v hlavnom meste, kde sa v novej vlne infikovalo vyše 200 ľudí. 

 

Domov zo zahraničia 

Ďalších deväť infekcií je privezených - ide o Číňanov, ktorí pricestovali zo zahraničia domov. Sedem z nich priletelo zo saudskoarabského Rijádu do západočínskeho mesta Lan-čou, metropoly provincie Kan-su, ako napísala v ozname provinčná vláda. Čínska Národná zdravotnícka komisia nehlásila žiadne nové úmrtia.

 

img

 

S podozrením viac ako 100

V súčasnosti stúpol počet ľudí liečených na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, o desať na 359. Ďalších 114 ľudí sa nachádza v izolácii a sledujú ich ako prípady s podozrením na COVID-19 alebo mali pozitívne testy na koronavírus, ale sú bez príznakov. 

 

Čína hlásila od konca vlaňajška celkovo 4634 úmrtí spomedzi celkového počtu 83 418 nakazených. Práve koncom minulého roka bol zistený prvý prípad nákazy v stredočínskom meste Wu-chan. Aj keď Peking ide správnym smerom, "preventívne opatrenia sú stále prísne a komplexné", povedal v pondelok na tlačovej konferencii hovorca mesta Sü Che-ťien.

 

Druhá vlna pandémie v Soule

Šírenie koronavírusu na území Soulu a v okolí metropoly pokračuje, podľa úradov prebieha v Soule druhá vlna pandémie. Krajina hlásila aj jedno ďalšie úmrtie, celkovo ich zaznamenala 281. Úmrtnosť je 2,25 %.

 

img

 

Veľa nových prípadov 

Južná Kórea zaznamenala spomínaných 46 nových infekcií, vrátane 16 prípadov domáceho prenosu, a celkový počet nakazených v krajine tak stúpol na 12 484. Uviedlo to Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC). Prírastok nových prípadov je veľký oproti pondelku, keď ich hlásili 17, najmenej za takmer mesiac.

 

Ruská loď 

Dovezených prípadov nákazy hlásili v utorok 30, z ktorých 16 sa spája s 3933-tonovou mraziarenskou nákladnou loďou, plaviacou sa pod vlajkou Ruska a s 21-člennou posádkou. Loď, ktorá vyplávala z ruského prístavu Vladivostok, v súčasnosti kotví v Pusane.

 

img

 

Kapitán pozitívny už pred týždňom 

Členovia posádky podstúpili testy v predchádzajúci deň po tom, čo kapitán, ktorý z lode vystúpil pred týždňom vo Vladivostoku, mal pozitívny výsledok. Okolo 160 zamestnancov prístavu Pusan, ktorí prišli s nakazenými námorníkmi do kontaktu, je v izolácii. Zdravotnícke úrady v Južnej Kórei sú v pohotovosti, pretože dovezené prípady budú pravdepodobne pribúdať.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies