Čína a Austrália uzavreli spoluprácu v oblasti solárnej energie

NETKY.SK • 12 December 2018, 11:25 • 2 min
Čína a Austrália uzavreli spoluprácu v oblasti solárnej energie

CHANGZHOU - Popredný ćínsky svetový výrobca nedávno oznámil, že sa stal dodávateľom pre austrálsky projekt inteligentnej solárnej elektrárne s výkonom 9 megawattov.

slovakia

left justify in out

Solárna farma sa nachádza 95 km na západ od mesta Moree v Novom Južnom Walese a jej názov je Kanowna. Spoločnosť Seraphim dodá pre tento projekt 27 500 modulov s výkonom 325 W. Výstavba elektrárne sa spustí začiatkom roku 2019. V tíme projektu Kanowna sú začlenené aj spoločnosti Meralli Projects a Kinelli, ktoré úspešne vybudovali nákladovo efektívne a oceňované veľkoobjemové solárne farmy v Austrálii bez štátnej podpory.

 

 

Solárna farma, Južný Wales, Austrália

 

 

Inteligentné moduly čínskej spoločnosti dokážu do jedného reťazca umiestniť 1,5-násobne vyšší počet vďaka funkcii obmedzenia napätia. Výrazne tak znížia náklady a stanú sa tiež atraktívnejšie pre väčšie elektrárne a komerčné projekty. V porovnaní s tradičným modulom dokáže inteligentný minimalizovať straty v systémoch jednosmerného prúdu vyplývajúce z nezhôd a dlhodobú mieru degradácie, čo znamená zvýšenie produkcie až o 5 %.

 

 

„Sme veľmi radi, že sa môžeme podieľať na výstavbe takého unikátneho solárneho projektu ako je Kanowna. Je to míľnik obrovského významu pre obe spoločnosti aj pre celý austrálsky trh so solárnou energiou," uviedol Polaris Li, prezident spoločnosti Seraphim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona