Čilská prezidentka Bacheletová pricestovala na štátnu návštevu Portugalska

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 14:05 • 2 min
Čilská prezidentka Bacheletová pricestovala na štátnu návštevu Portugalska

ÉVORA - Čilská prezidentka Michelle Bacheletová pricestovala dnes na štátnu návštevu Portugalska, kde bude rokovať s miestnymi predstaviteľmi a predsedať konferencii o bilaterálnych obchodných vzťahoch.

slovakia

left justify in out

Bacheletová pricestovala do mesta Évora, ktoré leží približne 150 kilometrov východne od metropoly Lisabon. Prezidentka si na miestnej univerzite prevezme čestný doktorát.

 

Bacheletová sa za vojenskej pocty stretla na námestí Giraldo so svojím portugalským náprotivkom Marcelom Rebelom de Sousom. Miestna univerzita vyhlásila, že čestný doktorát udelí prezidentke za jej "výnimočnú" kariéru lekárky, angažovanie sa v oblasti ľudských práv a zlepšovaní životnej úrovne čilského ľudu.

 

Prezidentka strávi piatok v Lisabone, kde má naplánované stretnutie s portugalským premiérom Antóniom Costom, návštevu parlamentu i účasť na obchodnom seminári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies