Čilská polícia zatkla páchateľov bombového útoku, ktorý v metre zranil 14 ľudí

NETKY.SK • 18 September 2014, 17:51 • 2 min
Čilská polícia zatkla páchateľov bombového útoku, ktorý v metre zranil 14 ľudí

SANTIAGO - Čilské úrady zatkli tri osoby podozrivé zo spáchania bombového útoku, pri ktorom 8. septembra na stanici metra v metropole Santiago utrpelo zranenia viacero ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Čilský minister vnútra a bezpečnosti Rodrigo Penailillo potvrdil zatknutie dvoch mužov a jednej ženy. Jeden zo zadržaných je podozrivý, že v reštaurácii rýchleho občerstvenia na stanici metra Escuela Militar spôsobil výbuch, pri ktorom utrpelo zranenia najmenej 14 ľudí. Ďalší dvaja zadržaní mu mali pri čine pomáhať.
     

Identitu zadržaných ministerstvo vnútra nezverejnilo, ale čilský generálny prokurátor Sabas Chahuan uviedol, že všetci traja boli členmi "anarchistickej bunky".
     

Páchatelia sú taktiež podozriví zo spáchania ďalšieho bombového útoku, ku ktorému došlo na inej stanici metra už 12. júla. V tomto prípade výbuch spôsobil len materiálne škody.

     

Santiago je jedným z najbezpečnejších miest v Latinskej Amerike, preto miestnych obyvateľov šokovala skutočnosť, že od začiatku roka sa na rôznych miestach metropoly našlo 29 výbušných systémov. Niektoré z nich nevybuchli, ale ani tie, ktoré sa podarilo aktivovať, až do 8. septembra nikoho nezranili. 
     

Podľa čilskej prokuratúry za väčšinou z približne 200 bombových útokov, ku ktorým za ostatných desať rokov došlo, stoja anarchistické skupiny požadujúce prepustenie dvoch anarchistov väznených v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies