Čilič zvládol svoj prvý turnajový zápas po triumfe na US Open

NETKY.SK • 29 September 2014, 15:04 • 2 min
Čilič zvládol svoj prvý turnajový zápas po triumfe na US Open

PEKING - Chorvátsky tenista Marin Čilič uspel vo svojom premiérovom turnajovom zápase po triumfe na newyorských grandslamových US Open. V pondelok si v 1. kole dvojhry na podujatí ATP World Tour 500 China Open v čínskom Pekingu poradil s domácim držiteľom voľnej karty Jen Pajom za 81 minút 6:3, 6:4. Zverenec Gorana Ivaniševiča si v osemfinále zmeria sily s Portugalčanom Joaom Sousom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný 9. muž svetového rebríčka Čilič sa týždeň po zatiaľ najvýznamnejšom triumfe vo svojej kariére podieľal na úspechu Chorvátov v Amsterdame proti Holanďanom v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov. Vo štvorhre po boku Marina Draganju poslal hostí do vedenia 2:1 a v nedeľu proti Thiemovi de Bakkerovi získal rozhodujúci bod na 3:2. 

 

"Je pre mňa dôležité naďalej sa koncentrovať na zlepšovanie mojej hry. Snažím sa o návrat do formy, vďaka ktorej som triumfoval na US Open. Považujem za výzvu udržať si na všetkých podujatiach moju hru na takej vysokej úrovni, akú chcem dosiahnuť," citoval web Asociácie tenisových profesionálov Čiliča, v dejisku OH 2008 finalistu zo sezón 2009 a 2011. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Marin Čilič (Chor.-4) - Jen Paj (Čína) 6:3, 6:4 za 81 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona