Čilič zakrýval dopingovú kauzu počas Wimbledonu zranením kolena

NETKY.SK • 24 September 2013, 15:39 • 2 min
Čilič zakrýval dopingovú kauzu počas Wimbledonu zranením kolena

ZÁHREB - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) informovala, že chorvátsky tenista Marin Čilič sa snažil údajným zranením kolena skryť fakt pozitívneho testu na doping.

slovakia

left justify in out

Bývalý deviaty hráč svetového rebríčka ATP mal pozitívny test na zakázanú látku niketamid, ktorú však podľa jeho vyjadrení nikdy vedome nevzal. Rozhodnutie nezávislého antidopingového súdu Čiličovi doručili 11. júna, teda deň po jeho odoslaní. Chorvát na odporúčanie právnikov hral na podujatí pred tretím grandslamom sezóny a nastúpil ešte aj na zápas 1. kola mužskej dvojhry na Wimbledone. Neskôr pre údajné zranenie kolena odstúpil. "Odstúpil z Wimbledonu pre zranenie, aby sa vyhol negatívnej reklame," píše sa vo výhlásení ITF.

Čilič sa vyjadril, že deň, keď odstúpil z londýnskeho grandslamového turnaja z dôvodu údajeného zranenia kolena, bol pre neho "veľmi čierny". Za pozitívny dopingový test potrestala ITF chorvátskeho tenistu 9-mesačným dištancom. Ten vstúpil do platnosti so spätným dátumom od 1. mája, takže Čilič sa bude môcť vrátiť na dvorce 31. januára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies