Čilič sa hodlá obrátiť na CAS

NETKY.SK • 18 September 2013, 16:19 • 2 min
Čilič sa hodlá obrátiť na CAS

ZÁHREB - Chorvátsky tenista Marin Čilič chce dosiahnuť zrušenie svojej suspendácie na deväť mesiacov za porušenie antidopingových pravidiel.

slovakia

left justify in out

"V dohľadnom čase sa odvolám k Športovému arbitrážnemu súdu vo švajčiarskom Lausanne," povedal pre chorvátsky portál HTS 24-ročný niekdajší 9. muž svetového rebríčka, ktorý mal pozitívny nález pri odbere na turnaji ATP World Tour 250 BMW Open v nemeckom Mníchove na prelome apríla a mája. Akreditované laboratórium Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v kanadskom Montreale našlo vo vzorke Čiličovho moču zakázanú látku niketamid. Trest plynie so spätnou platnosťou od 1. mája 2013.

Chorvát pri vyšetrovaní uviedol, že nedovolený podporný prostriedok sa do jeho organizmu dostal požitím glukózových tabliet, ktoré si sám kúpil v lekárni: "Nikdy som vedome či zámerne nebral nič zakázané. Nevedel som, že ten preparát obsahuje takú substanciu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies