Čilič po úspešnom návrate v Paríži: Tešil som sa ako malé dieťa

NETKY.SK • 29 Október 2013, 14:12 • 2 min
Čilič po úspešnom návrate v Paríži: Tešil som sa ako malé dieťa

LAUSANNE - Chorvátsky tenista Marin Čilič sa po vypršaní štvormesačného dopingového dištancu úspešne vrátil do turnajového kolotoča. Na podujatí Masters 1000 v parížskej hale Bercy sa prebojoval do 2. kola po trojsetovom víťazstve nad Holanďanom Igorom Sijslingom.

slovakia

left justify in out

Čilič sa mal pôvodne vrátiť na dvorce až 31. januára 2014 po skončení Australian Open, Športový arbitrážny súd v Lausanne mu však znížil trest za užitie zakázaného stimulantu niketamid z deviatich na štyri mesiace. Chorváta pozitívne testovali na turnaji ATP v Mníchove. Podľa vlastných slov sa k niketamidu dostal nedopatrením pri užívaní glukózových tabletiek a neaplikoval túto látku na zvyšovanie športovej výkonnosti.

Chorvát mal po úspešnom comebacku v Paríži obrovskú radosť. "Tešil som sa ako malé dieťa, ktoré drží prvýkrát v ruke tenisovú raketu. Byť opäť na kurte a hrať súťažný zápas, to je niečo skvelé. Vychutnával som si každú jednu minútu. Po udelení dopingového dištancu som prežíval krušné chvíle. Ukázalo sa však, že niketamid nemá vplyv na telo ani na športovú výkonnosť, ide o neaktívnu látku," povedal Chorvát pre agentúru Reuters. Návrat Čiliča potešil aj svetovú jednotku Španiela Rafaela Nadala. "Som šťastný, že Marin je späť na ATP Tour. Je to dobrý chalan a skvelý hráč."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona