Čilič oficiálne zrušil svoj štart v Melbourne

NETKY.SK • 10 Január 2015, 13:12 • 2 min
Čilič oficiálne zrušil svoj štart v Melbourne

ZÁHREB - Chorvátsky grandslamový šampión Marin Čilič pre pretrvávajúce problémy s pravým ramenom vynechá úvodný vrchol tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára - 1. februára).

slovakia

left justify in out

Predchádzajúce chýry médií z krajiny úradujúceho hrdinu newyorských US Open teraz oficiálne potvrdil samotný hráč.

 

"Som veľmi sklamaný z nevyhnutnosti oznámiť, že ruším moju účasť na Australian Open. Stav pravého ramena, ktoré ma sužuje už nejaký čas a vyžiadalo si aj moju absenciu v Brisbane, sa síce deň za dňom lepší, ale stále nie som dostatočne fit na súperenie na najvyššej úrovni. Lekári mi odporučili počínať si čo najopatrnejšie, aby som sa vyhol prípadným ešte závažnejším ťažkostiam," uviedol Čilič prostredníctvom svojej verifikovanej facebookovej prezentácie. 

 

Chorvát mal hrať aj na exhibičnom podujatí World Tennis Challenge 13. - 15. januára v austrálskom Adelaide. Dvadsaťšesťročný zverenec Gorana Ivaniševiča figuruje na 9. priečke v renkingu ATP. Čilič na prelome novembra a decembra hral v ázijskej exhibičnej súťaži miešaných nadnárodných tímov International Premier Tennis League (IPTL). 

 

Náhradným cieľom by pre Čiliča je domáci halový "hardový" turnaj PBZ Zagreb Indoors v Záhrebe (2. - 8. februára), na ktorom triumfoval v sezónach 2009, 2010, 2013 a 2014: "Dúfam, že sa tam uvidíme..." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies