Čiliak nedostal trest, prípad pozastavili, reaguje SZĽH

NETKY.SK • 29 Október 2015, 15:09 • 2 min
Čiliak nedostal trest, prípad pozastavili, reaguje SZĽH

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak nedostal od Disciplinárnej komisie SZĽH trest v podobe zákazu reprezentovať.

slovakia

left justify in out

Komisia tento prípad pozastavila s tým, že najprv musia zodpovedné orgány jasne preukázať, či extraligový klub HKM Zvolen dostal extraligovú licenciu legálne alebo nie. VV SZĽH v tejto súvislosti trvá na tom, že zvolenský klub hrá extraligu plne v súlade so všetkými pravidlami, ktoré sú s tým spojené a nikdy to nebolo inak.

"Všetky vyjadrenia na túto tému sú úplne zbytočné. V prvom rade VV SZĽH nijako nezasahuje a ani nemôže zasahovať do fungovania disciplinárnej komisie. Navyše akékoľvek rozhodnutie disciplinárnej komisie v konečnom dôsledku môže skončiť na rokovaní VV SZĽH, ktorý sa potom k tomu môže definitívne vyjadriť. V prípade Mareka Čiliaka sa tak stane 11. novembra 2015," uvádza sa v stanovisku VV SZĽH, ktoré zväz poskytol médiám.

Zväz zároveň konštatuje, že nie je možné, aby ktokoľvek a kedykoľvek mohol svojvoľne urážať a dehonestovať kohokoľvek v hokejovom hnutí. Navyše neprávom a v rozpore s pravidlami, ktoré všetci akceptujú. SZĽH trvá na tom, že zvolenský extraligový klub hrá najvyššiu hokejovú súťaž na základe licencie, ktorá mu bola udelená plne v súlade so všetkými pravidlami, ktoré v tejto súvislosti platia. "A pokiaľ si hocikto, vrátane Mareka Čiliaka myslí niečo iné a chce o tom verejne diskutovať, mal by svoje tvrdenia aj o niečo konkrétne a relevantné oprieť. Všetci v slovenskom hokeji, vrátane Pro-hokeja, ktorý vedie najvyššiu hokejovú súťaž, veľmi dobre vedia, že Zvolen hrá najvyššiu ligu absolútne legálne a niet o tom absolútne žiadnych pochybností," tvrdí sa v stanovisku VV SZĽH.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies