Čile zasiahlo silné zemetrasenie, prvé správy nehovoria o škodách

NETKY.SK • 1 November 2013, 08:46 • 2 min
Čile zasiahlo silné zemetrasenie, prvé správy nehovoria o škodách

SANTIAGO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes pri pobreží Čile. Oznámil to Americký geofyzikálny inštitút (USGS).

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie malo epicentrum 56 kilometrov juhozápadne od pobrežného mesta Coquimbo a bolo v hĺbke 11 kilometrov pod zemským povrchom. Bezprostredne neboli hlásené zranenia ani výraznejšie materiálne škody. Otrasy rozkolísali mnohé výškové budovy v metropole Santiago. Zemetrasenie podľa predbežných informácií neovplyvnilo prácu v baniach nachádzajúcich sa najmä v strednej časti krajiny, ktorá je najväčším svetovým producentom medi.

Tichomorské centrum varovania pred cunami po zaznamenaní zemetrasenia v Čile oznámilo, že neočakáva vznik vĺn cunami, hoci podľa agentúry Reuters zároveň upozornilo, že nebezpečenstvo lokálnych ničivých vĺn hrozí v okruhu 100 kilometrov od epicentra.

Čile leží vo vysoko seizmicky aktívnej oblasti a vo februári 2010 ho zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,8. Následné cunami zničilo veľké časti pobrežia krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies