Čile stále sužujú rozsiahle lesné požiare

NETKY.SK • 24 Január 2017, 07:18 • 2 min
Čile stále sužujú rozsiahle lesné požiare

SANTIAGO - Približne 130.000 hektárov lesa a pastvín už zachvátili požiare, ktoré sa z doposiaľ neznámych príčin pred viac ako týždňom rozhoreli v strednej a južnej časti Čile, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa čilských úradov bolo v pondelok v strednom a južnom Čile 46 aktívnych ohnísk požiarov, ktoré ohrozovali prístavné mesto Valparaíso, ako aj metropolu Santiago. Ďalšie požiare sa rozhoreli v regiónoch O'Higgins, Maule, Bío-Bío, Araucanía a Los Lagos.

 

Čilský minister vnútra Mario Fernández nevylúčil, že požiare niekto založil úmyselne.

 

"Čelíme najhorším lesným požiarom v našich dejinách, ale my si s touto výnimočnou situáciou poradíme," napísala na Twitteri čilská prezidentka Michelle Bacheletová, ktorá zrušila na dnes plánovanú cestu do Dominikánskej republiky, kde sa koná summit latinskoamerických krajín, ako aj následnú cestu na Haiti.

 

Približne 500 hasičom pomáha pri likvidácii požiarov aj armáda. V boji s ohňom ponúkli Čile pomoc Mexiko, Kanada, Francúzsko a Brazília.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona