Čile sa chce uchádzať o majstrovstvá sveta 2030

NETKY.SK • 4 November 2014, 11:01 • 2 min
Čile sa chce uchádzať o majstrovstvá sveta 2030

SANTIAGO - Čile sa chce uchádzať o usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2030. Juhoamerická krajina hostila šampionát už v roku 1962, bývalé Československo v jeho finále prehralo s Brazíliou.

slovakia

left justify in out

Čile sa plánuje o organizátorské právo uchádzať samostatne alebo v spolupráci s Uruguajom, ktorý usporiadal majstrovstvá sveta v roku 1930 a pri príležitostí sto rokov od tohto turnaja chce pripraviť ďalší. Vlani sa špekulovalo o spoločnej kandidatúre dvojice Uruguaj - Argentína.

 

V Čile sa definitívne ohľadom kandidatúry rozhodnú po budúcoročnom Copa América a majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov. Oba turnaje hostí práve táto krajina. "Hovorili sme už o možnosti kandidovať s viacerými dôležitými ľuďmi zo sveta futbalu vrátane prezidentov CONMEBOL-u a FIFA i členov výkonného výboru FIFA. Ak budeme úspešní pri organizácii budúcoročných turnajov, potom bude mať solídny základ pre kandidatúru," uviedol Sergio Jadue po svojom znovuzvolení za prezidenta národnej futbalovej federácie. Informácie zverejnil čilský denník La Tercera. 

 

Zatiaľ sú známi organizátori MS do roku 2022. O štyri roky ich bude hostiť Rusko a potom o ďalšie štyri roky Katar. O šampionát 2026 predbežne prejavili záujem Kanada, Mexiko a Kolumbia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies