Čiľania v pozícii obhajcov titulu zdolali Kolumbiu

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:48 • 2 min
Čiľania v pozícii obhajcov titulu zdolali Kolumbiu

CHICAGO - Futbalisti Argentíny nastúpia proti sebe v repríze vlaňajšieho finále Copa America proti Čile. Čiľania v pozícii obhajcov titulu zdolali v druhom semifinále Kolumbiu 2:0 vďaka rýchlym gólom Charleza Aranguiza a Joseho Fuenzalidu.

slovakia

left justify in out

Druhý polčas sa na štadióne Soldier Field v Chicagu začal s vyše hodinovým oneskorením pre búrku. Kolumbijčania, ktorí sa v dueli o tretie miesto stretnú s domácim tímom USA, dohrávali bez vylúčeného Carlosa Sancheza.

Čile vo štvrťfinále deklasovalo Mexiko 7:0 a aj proti Kolumbii malo raketový štart. Po 11 minútach viedlo už 2:0 a aj vďaka viacerým skvelým zákrokom brankára Claudia Brava už náskok udržalo. "Toto je víťazný tím. Hráči jednoducho majú v sebe víťaznú mentalitu. Už pred začiatkom turnaja hovorili, že do USA idú s jasným cieľom obhájiť trofej. Po úvodnej prehre s Argentínou sa rýchlo otriasli a ich výkony sa zo zápasu na zápas zlepšujú," nadchýnal sa čílsky tréner Juan Antonio Pizzi.

 

Vlani ešte pod vedením kouča Jorgeho Sampaoliho zdolali Čiľania vo finále na domácej pôde v Santiagu Argentínu 4:1 po jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase i po predĺžení sa duel skončil bezgólovou remízou. Argentína je doposiaľ posledným tímom, ktorý dokázal obhájiť titul na Cope. "Albicelestes" sa to podarilo v rokoch 1946 a 1947. "Rešpektujeme silu nášho finálového súpera, no Argentínčanov sa nebojíme a vynasnažíme sa zvíťaziť," dodal Pizzi. Finále je na programe v noci na pondelok o 2.00 SEČ na štadióne v East Rutherford v štáte New Jersey.

 

Duel o tretie miesto odohrajú v nedeľu ráno o 5.00 SEČ v arizonskom Glendale. Kolumbijského trénera Joseho Nestora Pekermana mrzelo, že v dueli proti Čile jeho zverenci nezachytili úvod. "Spravili sme chyby a Čiľania boli pri zakončení veľmi efektívni. V poslednom čase majú vysokú úspešnosť premieňania šancí, aj preto sa im na Cope tak darí," nechal sa počuť argentínsky kouč, ktorý na MS 2014 v Brazílii priviedol "Los Cafeteros" do štvrťfinále.

 

semifinále:

Kolumbia - Čile 0:2 (0:2)

Góly: 7. Aranguiz, 11. Fuenzalida, ČK: 57. Sanchez (Kol.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona