Cígerovi sa hlásil na zraze aj Meszároš, otáznik stále nad Ďalogom

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:00 • 2 min
Cígerovi sa hlásil na zraze aj Meszároš, otáznik stále nad Ďalogom

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger privítal na pondelňajšom zraze v Bratislave všetkých 29 nominovaných hráčov vrátane skúseného Andreja Meszároša.

slovakia

left justify in out

Obrancu Sibiru Novosibirsk, ktorý sa naposledy predstavil v národnom drese na februárovom turnaji Slovakia Cup v Žiline, síce trápia drobné šrámy, no tie by podľa kouča nemali ohroziť jeho štart v nadchádzajúcich prípravných zápasoch vo Fínsku.

 

Meszároš po vypadnutí v play off KHL dostal tri týždne voľno, v pondelok sa však už hlásil reprezentačnému koučovi. "Andrej má po dlhšej pauze stuhnutú achilovku. Verím, že bude v pohode. Uvidíme ešte, ako to bude vyzerať s Marekom Ďalogom," uviedol pre TASR Cíger. Obranca Kazane má totiž dlhodobé problémy s kolenom. "Má stále obavy zo zranenia a necíti sa stopercentne fit. Doktor tvrdí, že by to malo byť v poriadku. Musíme to v najbližších dňoch vyriešiť," dodal kouč.

 

V príprave už nepokračujú Filip Surovka a Tomáš Rusina (obaja MHC Martin), ktorí sa rozlúčili s mužstvom minulý týždeň. Cíger má aktuálne k dispozícii troch brankárov, 11 obrancov a 15 útočníkov.

 

Po dvoch týždňoch kondičnej prípravy odohrá slovenská reprezentácia prvé dva prípravné zápasy v rámci série Euro Hockey Challenge 2016, vo štvrtok v Pori a v piatok v Turku sa stretne s domácim Fínskom. Cígerovi zverenci sa budú v pondelok a v utorok pripravovať v Bratislave, do "krajiny tisícich jazier" odletia v stredu. Po Fínsku čakajú na nich v príprave na MS ešte súperi z Ruska, Francúzska a Dánska.

 

Káder SR pred prípravnými zápasmi vo Fínsku:

brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Ďaloga (AK Bars Kazaň, KHL/Rus.), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Patrik Luža, Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava, KHL), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.)

útočníci: Rastistlav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Galamboš (MHC Martin), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Václav Stupka, Lukáš Handlovský (obaja MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švajč.), Rastislav Špirko (Kometa Brno, ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR)

 

Program Euro Hockey Challenge 2016:

7. apríla: Fínsko - Slovensko o 18.30 v Pori

8. apríla: Fínsko - Slovensko o 18.30 v Turku

14. apríla: Slovensko - Rusko o 17.00 v Košiciach

16. apríla: Slovensko - Rusko o 15.30 v Poprade

22. apríla: Francúzsko - Slovensko o 20.00 v Megeve

24. apríla: Francúzsko - Slovensko o 15.00 v Grenoble

28. apríla: Slovensko - Dánsko o 18.00 v Skalici

30. apríla: Slovensko - Dánsko o 17.00 v Bratislave



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona