Cígerovi chýbajú strelci, už v utorok by rád privítal na zraze Miklíka

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 10:30 • 2 min
Cígerovi chýbajú strelci, už v utorok by rád privítal na zraze Miklíka

ŽILINA - Štyri zápasy, po dve víťazstvá a prehry, po päť strelených aj inkasovaných gólov.

slovakia

left justify in out

Taká je bilancia slovenskej hokejovej reprezentácie po polovici aprílovej prípravy na májové majstrovstvá sveta. Zverenci trénera Zdena Cígera po dvoch triumfoch 2:0 v Dánsku nepochodili v domácom prostredí v dvoch súbojoch proti Švajčiarom, ktorým v Trenčíne podľahli 1:2 a v Žiline 0:3.

 

"V Trenčíne aj v Žiline to boli proti Švajčiarom vyrovnané zápasy. V oboch prišli v závere dve individuálne chyby, ktoré súper potrestal,“ zhodnotil kouč Cíger ďalší týždeň spoločnej prípravy pred svetovým šampionátom. "Švajčiari sú vyspelé mužstvo, majú fyzický fond a sú veľmi rýchli. Prekonať ich defenzívu je veľmi ťažké. V žilinskom zápase bolo na našich hráčoch badať, že nemali až toľko energie a sily. Prehrávali sme osobné súboje a strácali puky. Ak sa nedostaneme bližšie k bránke, tak nemôžeme dávať góly. Navyše nehráme efektívne a chýba nám moment prekvapenia. Ak by sme v sobotu dali jeden gól, možno by nás to trochu povzbudilo,“ pokračoval.

Slovenská reprezentácia v roku 2017 podľahla výberu Švajčiarska už trikrát, predtým aj na februárovom Slovakia Cupe v Nitre (3:4). "Rýchlosť a disciplína Švajčiarov nás ubíja. Nemôžeme hrať ako kedysi, keď sme mali dosť hráčov, ktorí vedeli skórovať ‘z hocičoho‘. Teraz sa na gól narobíme. Musíme byť lepší v obrane a nesmieme v obrannom či strednom pásme strácať puky,“ poznamenal hlavný kormidelník tímu SR. "Chýbajú nám strelci. Našťastie, ešte máme v hre zo desať kvalitných hráčov. Dúfam, že nám pomôžu nájsť recept na strieľanie gólov,“ myslí si Cíger.

Hlavný kouč síce má v hľadáčiku ešte niekoľko hráčov, ktorí ešte majú klubové povinnosti, no najmä u hokejistov z domácej súťaže pozoruje, že im chýbajú sily a rýchlosť na medzinárodnom fóre. "Niektorí si sami priznajú, že ide o iné tempo a nasadenie ako v našej lige,“ povedal Cíger.

Po zápasoch proti Švajčiarsku z kádra vyradil Patrika Svitanu z HK Poprad a Mareka Bartánusa z HC Košice. "V utorok sa do prípravy zapojí brankár Jano Laco a útočník Dávid Skokan. Ďalší hráč Chomutova, obranca Ďuro Valach, je mimo, čaká ho liečba minimálne mesiac. V sobotu skončil vo Fínsku Michel Miklík a dúfam, že ho uvidím už v utorok. Potom čakáme už len na finále českej a slovenskej extraligy,“ poznamenal tréner Cíger. V sobotňajšom stretnutí proti Švajčiarsku mu v tíme chýbali aj dva ďalší útočníci. "Andrej Šťastný bol trochu chorý, tak sme mu dalo voľno. Tomáš Hrnka mal nastrelenú nohu a v sobotu nehral. To sú silní hráči, ktorí by nám mohli pomôcť získať fyzickú prevahu,“ informoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies