Cígera potešili výkony našich mladíkov, ale muži sú podľa neho iný level

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 11:00 • 2 min
Cígera potešili výkony našich mladíkov, ale muži sú podľa neho iný level

BRATISLAVA - Skvelé výkony slovenských hokejistov do 18 rokov na nedávnom svetovom šampionáte pod Tatrami neušli pozornosti reprezentačného trénera A-tímu SR Zdena Cígera. V náročnej situácii, keď pred majstrovstvami sveta od hráčov z NHL počúva jedno ospravedlnenie za druhým, by však úspešných mladíkov na šampionát predsa len nebral.

slovakia

left justify in out

"Keby sme išli na nejaký prípravný turnaj ako nemecký či švajčiarsky, určite by som vzal aj celú päťku zloženú z hráčov do 18 rokov. Myslím si, že si viem dovoliť dosť v rozhodovaní, ale v tejto chvíli nepôjdem do toho, aby som tesne pred majstrovstvami sveta vzal do tímu mladých hráčov. Možno som slabý, ale neurobím to," povedal Zdeno Cíger.

Bývalý skvelý reprezentačný útočník argumentoval aj príliš veľkými rozdielmi medzi seniorským a mládežníckym hokejom. "Je to veľký rozdiel v rýchlosti či sile. Jednoducho, iný ´level´. Keď som sa pozeral na zápasy našich osemnásťročných hokejistov, videl som, že vedia konkurovať svetu. Vidím v nich veľkú perspektívu do budúcnosti. Keď však vezmem do úvahy naše prípravné zápasy s Fínmi, to bolo zo strany súpera také nasadenie a kvalita v herných činnostiach a všetko sa to deje v rýchlosti. Je to neporovnateľné s mládežníckymi zápasmi," vysvetlil Cíger.

Slovákov čakajú pred odchodom na svetový šampionát do Nemecka posledné dva prípravné zápasy proti Nórom v Hamare. Uskutočnia sa v piatok 28. apríla o 19.00 h a o deň neskôr o 18.00 h. Súpermi slovenských hokejistov na MS 2017 v základnej skupine v Kolíne nad Rýnom postupne budú Taliani (6. 5.), Lotyši (7. 5.), Dáni (9. 5.), Nemci (10. 5.), Rusi (13. 5.), Američania (14. 5.) a Švédi (16. 5.). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies