Cígera potešila úroveň druhého kempu: Ešte lepší ako vo Zvolene

NETKY.SK • 8 December 2015, 15:05 • 2 min
Cígera potešila úroveň druhého kempu: Ešte lepší ako vo Zvolene

TRENČÍN - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger si pochvaľoval utorňajší tréningový kemp v Trenčíne ešte viac ako ten prvý zo Zvolena. Na zimnom štadióne Pavla Demitru sa zišiel opäť výber z najvyššej domácej súťaže a tréneri preberali s hráčmi najmä systém hry, ktorý analyzovali aj prostredníctvo videa.

slovakia

left justify in out

Oproti minulotýždňovému kempu sa zmenila asi polovica kádra. Z pôvodnej nominácie ešte vypadla trojica Michal Juraško, Richard Rapáč a Tomáš Zigo, ktorých nahradili Adam Drgoň, Martin Beluš a Patrik Koyš. "Som spokojný, akcia sa nám osvedčuje a túto hodnotím ešte lepšie ako prvú. Som rád, že to graduje a nestagnuje. Chalani aj dnes ukázali vynikajúce nasadenie a snahu. Pozreli sme si video, prešli sme si taktiku. Nevidel som žiadne negatívne postoje, všetci sa tešia. To je podstatné. Má to úroveň a má to význam. Už pri tej prvej akcii som to hodnotil pozitívne. Je to niečo navyše, taká pridaná hodnota. Verím, že to každému niečo dá," povedal po tréningu hlavný tréner.

 

Po videoanalýze išli hráči na ľad a po tréningu si vyskúšali aj modelovaný zápas. Tréneri vysvetlili hráčom systém, ktorý chcú vštepiť do hry národného mužstva. "Nie každý klub hrá rovnaký systém. My už máme niečo nastavené, s dvomi hráčmi napádame, tretí musí byť stiahnutý viac vzadu. To im tlačíme. Sú to také detaily, aby neodhadzovali puky, verili si a dostávali sa do situácií jeden na jedného. Očakávame presné prihrávky a rýchle zakončenie," pokračoval Cíger. "Niektorí hráči to nemajú zaužívané a trvá im dlhšie, kým sa prispôsobia. Ale napríklad Michal Hlinka, ktorý bol s nami na všetkých akciách, to plní úplne perfektne a dostáva sa z toho do šancí. Tak isto chalani, ktorí boli na Nemeckom pohári. Musia pochopiť, čo od nich žiadame," uviedol.

 

Realizačný tím sa vďaka prípravným kempom, ďalšie dva sú na programe v januári, zoznámi s viacerými adeptmi na reprezentačný dres. Môže si ich vyskúšať v rôznych modelových situáciách, preverí si ich schopnosti i vôľu pracovať a učiť sa nové veci. "Preto to robíme. Nestíhame chodiť po všetkých štadiónoch, nemôžem chodiť na tréningy tímov a pozorovať, ako sa tam hráči správajú. Na týchto dvoch akciách, keď hrali medzi sebou, sme zistili ich kvalitu a to, že sa s nimi dá pracovať," pokračoval Cíger.

 

Už v stredu by mal zverejniť nomináciu na budúcotýždňový turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Do výberu by sa mohli dostať aj viacerí hráči z tréningových kempov, Cíger však tesne po ňom menovať nechcel: "Na to si ešte musíme sadnúť, no bolo tu veľa hráčov, s ktorými sa dá pracovať. Väčšinou sú mladší a môžeme s nimi počítať do budúcnosti. Bol som milo prekvapený."

 

Pre Cígera je to zároveň recept, ako by sa mohol vyrovnať s nelichotivou situáciou v hokejovom hnutí. Po posledných voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) približne 50 skúsených hráčov vstúpilo do štrajku a národný tím tak musí hľadať náhradu. Obe strany si k sebe hľadajú cestu, no riešenie zatiaľ neprišlo. "Podľa toho, čo počúvam, sa z ich strany nič nezmenilo. Ja som len nadšený, že máme veľa chalanov, ktorí chcú reprezentovať, chodiť na takéto akcie, pracovať a ukázať sa."

 

Zmenou prešiel aj realizačný tím. Pavla Paukovčeka vystriedal v pozícii asistenta Jan Kobezda, ktorý pôsobí v Trenčíne ako generálny manažér aj ako jeden z hlavných trénerov extraligovej Dukly. Spoločne s Paukovčekom budú obaja asistovať trénerovi Petrovi Oremusovi na februárovom Turnaji štyroch krajín v Innsbrucku, kde sa predstaví Olympijský výber SR do 23 rokov. Súbežne odohrá reprezentačné "áčko" pod Cígerovým vedením turnaj Slovakia Cup v Žiline.

 

Nominácia SR na tréningový kemp v Trenčíne:

brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen, 2/0), Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Tomáš Tomek (MSHK Žilina, 0/0)

obrancovia: Patrik Bačik (MHC Martin, 0/0), Tomáš Brňák (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Martin Gründling (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 1/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 3/0), Lukáš Matejka (MHC Martin, 0/0), Denis Rehák (Dukla Trenčín, 0/0), Mislav Rosandić (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 3/0), Adam Drgoň (Dukla Trenčín, 0/0)

útočníci: Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 3/0), Marcel Holovič (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Rastislav Konečný (MSHK Žilina, 0/0), Patrik Lamper (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 0/0), Juraj Majdan (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 6/0), Lukáš Paukovček (HK Poprad, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 1/0), Branislav Rapáč (HK Poprad, 0/0), Martin Belluš (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Václav Stupka (MSHK Žilina, 0/0), Andreas Štrauch (HK Poprad, 0/0), Patrik Koyš (Dukla Trenčín, 0/0).

realizačný tím: Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Ján Kobezda (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies