Cíger zatiaľ bez Meszároša, Ďalogu stále trápi koleno

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 14:45 • 2 min
Cíger zatiaľ bez Meszároša, Ďalogu stále trápi koleno

BRATISLAVA - Slovenská mužská hokejová reprezentácia v utorok začala ďalší týždeň spoločnej prípravy pred májovými majstrovstvami sveta v Rusku.

slovakia

left justify in out

Tréner Zdeno Cíger bude mať na kempe v Bratislave k dispozícii až 29 hráčov. V utorok predpoludním mu ešte chýbali útočníci Rastislav Dej s Tomášom Marcinkom. Na ľade absentoval aj obranca Marek Ďaloga, ktorý má problémy s kolenom. "Už zajtra pôjdem na ľad a uvidíme, ako sa to bude správať. Svoje telo poznám dobre a zatiaľ sa to nevyvíja správnym smerom," povedal bek Ak Bars Kazaň z KHL.


V porovnaní s predchádzajúcim týždňom v kádri nefigurujú štyria juniorskí reprezentanti. Pribudli doň brankári Július Hudáček s Branislavom Konrádom, obrancovia Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Adam Jánošík a Oldrich Kotvan, útočníci Michal Hlinka, Libor Hudáček a Michael Vandas. Slováci sa spolu budú pripravovať do piatka, ďalší zraz je naplánovaný na nedeľňajšie popoludnie. V aktuálnom týždni ešte neodohrajú žiadny prípravný duel, v závere nasledujúceho ich čakajú dva súboje vo Fínsku proti domácemu výberu. "Ešte tu nemáme všetkých hráčov, Marcinko a Dej sú na ceste. Marcinko by mal prísť ešte v utorok, Dej až v stredu. Andrej Meszároš ešte oddychuje a čakáme, že sa trochu zotaví. Pridať by sa k nám mal v nedeľu. Mal by byť v poriadku. Jeho telo potrebovalo trochu odpočinúť. Čo sa týka kádra, tak sa to zlepšuje. Stále čakáme na to, ako sa vyvinú súboje v play-off. Vyzerá to čoraz viac zaujímavo," povedal hlavný kouč výberu SR Zdeno Cíger a prezradil, že do mužstva neráta s obrancom Milanom Jurčinom. Jeho klub Eisbären Berlín v pondelok večer vypadol z play-off nemeckej DEL.


"Po sviatkoch som čakal horšie tréningy. Chlapci sa dobre rozbehli, mali chuť. Teraz trénujeme viac, musíme to trochu naštartovať. Keď sa budú blížiť majstrovstvá sveta, tak to nebudeme zbytočne siliť. Som zástanca toho, aby sa trénovalo menej a kvalitnejšie. Pomaly sa mužstvo dáva dokopy, je však cítiť výpadky. Každý hľadá svoju formu. Máme však dosť času, od ďalšieho týždňa nás čakajú už aj zápasy. To bude zase o niečom inom. Zatiaľ sa to vyvíja zaujímavo. Máme dosť kvalitných obrancov aj útočníkov," konštatoval kormidelník reprezentácie.


Zdeno Cíger pozorne sleduje situáciu v jednotlivých ligách - či už v play-off európskych súťaží alebo závere základnej časti v zámorskej NHL. "Situácia je otvorená, pozorne to sledujeme. Hráčov oslovujeme až v okamihu, keď prídu o šancu na postup do play-off. Zatiaľ sme volali s trojicou Marinčin, Daňo a Sekera, od nich máme súhlas. Čo sa týka Tomáša Jurča z Detroitu, ktorý nemá stabilné miesto v zostave a hráva málo, máme ho v širšej nominácii, ale rozhodneme sa neskôr. Red Wings sú však stále v hre o vyraďovaciu časť. Pre mňa je lepšie, ak chalani hrajú pravidelnejšie a sú v lepšom rytme," pokračoval tréner národného mužstva. Po skončení základnej časti NHL chce, aby sa hráči pripojili k tímu čo najskôr. "Moja filozofia je, aby sme mali tím spolu. Je tak šanca doladiť momenty, ktoré môžu rozhodnúť," doplnil Zdeno Cíger.

Káder slovenskej mužskej hokejovej reprezentácie na ďalší tréningový kemp v Bratislave:
Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Ďaloga (Ak Bars Kazaň, KHL/Rus.), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Patrik Luža, Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Rusina (MHC Martin)
Útočníci: Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Peter Galamboš (MHC Martin), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Václav Stupka, Lukáš Handlovský (obaja MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Rastislav Špirko (Kometa Brno), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR)

Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (hlavný tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Róbert Bereš (kondičný tréner), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Samuel Petráš (kustód), Michal Malina (masér)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona