Cíger vyzdvihol nasadenie a kolektívny výkon, mrzela ho koncovka

NETKY.SK • 7 November 2015, 12:09 • 2 min
Cíger vyzdvihol nasadenie a kolektívny výkon, mrzela ho koncovka

AUGSBURG - Kvalitný zápas s veľkým nasadením, k úplnej spokojnosti však chýbala strelecká efektivita. Tak zhrnul nový tréner Zdeno Cíger svoj premiérový duel na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie. Jeho mladý tím, v ktorom debutovali štyria nováčikovia, podľahol na úvod Nemeckého pohára výberu USA 0:1, keď jediný gól stretnutia strelil v 24. minúte Ben Hanowski.

slovakia

left justify in out

V napätej situácii, keď viacero "ostrieľaných" hokejistov bojkotuje národný tím a nomináciu tak tréner musel tvoriť z množstva neskúsených hráčov, už Cíger túžobne čakal na prvý zápas v sezóne. "Bolo to dlhé čakanie. Som rád, že sa to už konečne začalo. Za krátky čas sme sa snažili niečo natrénovať a dať mužstvo dokopy," vyslovil sa nový reprezentačný kormidelník. "Kolektív bol od začiatku veľmi namotivovaný, dokonca si myslím, že až niekedy premotivovaný, čo bolo vidno pri našich šanciach. V nich treba viac pokoja. Nastreľovali sme hráčov, snažili sme sa o dôrazné zakončenie, ale proste to tam nepadlo. Samozrejme, súperov brankár bol dobrý, stále sme ho triafali. Rozhodla jedna individuálna chyba. Hokej je práve o takýchto chybách."

 

Premiéra tak trénerovi nevyšla podľa predstáv, každopádne Cíger nemôže hovoriť ani o nespokojnosti. Veď jeho zverenci prestrieľali americký tím vystužený niekoľkými bývalými hráčmi NHL 33:25. Slováci v závere na niekoľko minút zavreli súpera v jeho obrannom pásme, nedovolili mu vyhodiť puk, no v koncovke zhoreli. "Bol to kvalitný zápas s veľkým nasadením. Američania hrali v ofenzíve aj defenzíve dobre. Samozrejme, bol by som rád, keby sme vyhrali. Podali sme ale výkon, na ktorom sa dá stavať. Mužstvo hralo s nasadením, bolo vidieť aj kopu dobrých vecí. Chalani hrali kolektívne, povzbudzovali sa, pomáhali si. Celé mužstvo hralo bojovne, preto sme ani neriešili nejaké zmeny počas zápasu. Každý útok 'šliapal', vyrobil si šance, päťky boli vyrovnané. Ja som spokojný. Musíme byť len efektívni a dať gól," zdôraznil.

 

Trénerovi sa pozdával aj výkon debutanta v slovenskej bránke, 21-ročného Samuela Baroša. "Samo chytal veľmi dobre, dalo sa na neho spoľahnúť. Súper hral typickým americkým štýlom, puky tam lietali. Som rád, že si hráči preberali protihráčov, hrali to, čo sme chceli, nedopustili góly spred bránky, žiadne dorážky," spokojne konštatoval Cíger, ktorý neprezradil, či v sobotňajšom zápase proti domácemu Nemecku dá šancu druhému brankárovi Michalovi Dzubinovi a ani či sa do akcie dostanú v piatok oddychujúci Patrik Luža, Tomáš Zigo či Tomáš Hrnka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies