Cíger už nechce riešiť situáciu v hnutí: Pôjdem si svoje

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:48 • 2 min
Cíger už nechce riešiť situáciu v hnutí: Pôjdem si svoje

BRATISLAVA - Nový reprezentačný tréner Zdeno Cíger už nemá chuť zaoberať sa napätou situáciou v slovenskom hokejovom hnutí. Tá mu výrazne sťažila situáciu už pred prvou reprezentačnou akciou Nemeckým pohárom, ktorý sa odohrá na budúci víkend v Augsburgu.

slovakia

left justify in out

Pokračujúci bojkot veľkej časti popredných reprezentantov, ktorí nesúhlasia s priebehom volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), mu skomplikoval nomináciu na turnaj i smerom k ďalším akciám národného tímu vrátane budúcoročných majstrovstiev sveta. "My teraz bojujeme s celým systémom a hlavne nevieme, akých hráčov budeme mať a kto z nich bude hrať. To sú veci budúcnosti. Musíme ísť postupne. Nominácia na Nemecký pohár sa rodila veľmi ťažko, lebo sme nevedeli, koho môžeme mať k dispozícii. Nevedeli sme kto štrajkuje, kto hrá hokejovú Ligu majstrov, zo Slovana máme niekoľko hráčov. V tejto situácii je to veľmi zložité," povedal v rozhovore pre portál Šport.sk.

 

Napriek nepriaznivej situácii chce s výrazne omladeným kádrom v Nemecku uspieť. "Každý dobrý športovec by mal mať najvyššie ambície. Neprišiel som do reprezentácie s tým, aby som si robil alibi z toho, že v nej teraz máme mladých a neskúsených hráčov. Ja musím urobiť všetko preto, aby ten prejav, výsledky a výkony boli najlepšie, aké môžu byť. Samozrejme, konkurencia vo svete je veľká. Potom je to už len na hráčoch, či budú dodržiavať systém i disciplínu. Sám som v očakávaní, čo z toho bude," uviedol.

 

Cíger síce verí, že sa situácia čo najskôr vyrieši, no už sa chce zamerať iba na svoju prácu. "Radšej už k tomuto nepoviem nič, lebo naposledy sme už boli pozitívni a nastavení tak, že sa dohodneme a nakoniec z toho nič nie je. Ten bojkot stále trvá a stále sú tu boje. Povedal som si, že si pôjdem svoje. Potom sa mi ťažko robí, zbytočne sa rozčuľujem, zaťažujem sa vecami, ktoré aj tak nie sú v mojej kompetencii. Nech si to riešia tí, ktorí si to majú riešiť. Ja som si myslel, že ide len o dohodu a vec kompromisov. Keď už do toho vstúpili právnici a politické skupiny, povedal som si, že ja toto riešiť nebudem. Nech si to riešia medzi sebou. Kto robí chybu a kto zase nie, budeme môcť hodnotiť neskôr."

 

V rozhovore sa vyjadril aj k situácii okolo Martina Réwaya. Talentovaného útočníka totiž Sparta Praha pred pár dňami preradila do kádra prvoligových Benátok nad Jizerou. Predstavitelia "rudých" sa k tomuto kroku odhodlali po tom, čo im 20-ročný útočník oznámil, že nechce ďalej hrať za Spartu. "Nomináciu sme už dali von. Podľa pravidiel máme k dispozícii náhradníkov, ktorých môžeme použiť v prípade zranenia nominovaných hráčov. Nemám dôvod po tých výkonoch, čo Martin Réway dokazoval, nenominovať ho. On je práveže jeden z najlepších v tomto výbere. Chápem, že má problémy v klube s trénerom. On je ťažká povaha a ja sám som zvedavý, ako s ním budem vychádzať. S trénerom Sparty nemal dobrý vzťah. Tie problémy tam boli dlhodobé a bola len otázka času, kedy k niečomu takému dôjde. Nemyslím si, že je to kvôli výkonnosti. Skôr ide o nejaké nedorozumenie," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies