Cíger už asi definitívne ukončil kariéru

NETKY.SK • 3 August 2014, 09:05 • 2 min
Cíger už asi definitívne ukončil kariéru

BRATISLAVA - Čerstvý laureát Siene slávy slovenského hokeja Zdeno Cíger v predošlých rokoch neustále opakoval, že korčule nezavesil definitívne na klinec.

slovakia

left justify in out

V sobotu večer sa dostal medzi legendy slovenského hokeja a po slávnosti s veľkým sebazaprením potvrdil, že už sa asi neobjaví na ľade v súťažnom zápase. Vo veku 44 rokov by sa mu po dlhej prestávke, ktorú zapríčinili predovšetkým zdravotné problémy, len veľmi ťažko vracalo.


"Dlho som hovoril, že som ešte neukončil kariéru. Už to siliť nebudem, necítim sa na to. Motivácia ustupuje, venujem sa už deťom v mojom projekte. Asi už definitívne hovorím, že je koniec," priznal Zdeno Cíger.


Charizmatický hráč i tréner Zdeno Cíger musel predčasne odísť z vrcholového hokeja pre zdravotné problémy ako 37-ročný. Martinský odchovanec sa do svetového hokeja odrazil cez trenčiansku Duklu. Začiatkom 90. rokov odišiel do zámoria, kde sa etabloval v NHL ako tvorivý hráč. Hral za New Jersey a Edmonton, počas neskoršieho obdobia aj za New York Rangers a Tampu Bay. V najlepších hokejových rokoch sa rozhodol pre návrat na Slovensko a v drese bratislavského Slovana získal ako hráč a neskôr aj ako tréner majstrovské tituly. Slovenskej hokejovej reprezentácii pomohol k etablovaniu sa medzi svetovú elitu. Získal bronz na MS 2003. Po skončení kariéry bol trénerom, Slovan priviedol k dvom majstrovským titulom. "Cítim sa ešte mlado, nečakal som v tomto veku toto ocenenie. Na Slovensku máme staršie hokejové osobnosti, preto ma uvedenie príjemne zaskočilo. Je to však veľmi príjemné a veľké ocenenie, z ktorého mám veľkú radosť," hovoril Zdeno Cíger.


Dlhoročná opora slovenskej reprezentácie si počas galavečera v Bratislave uvedomila aj celú cestu svojou kariérou. Vyzdvihovať špeciálne momenty z nej však nechcela. "Celá kariéra mala dlhý priebeh. Hokej som hral od malička, najskôr v žiakoch, potom v doraste, juniorke. Prišiel dospelý hokej, reprezentácia NHL, neskôr trénovanie a toto ocenenie. Mám za sebou dlhú a bohatú kariéru, ale teraz sa sústredím na túto cenu," tvrdil Zdeno Cíger.


V súčasnosti sa laureát Siene slávy slovenského hokeja venuje výchove mladých talentov zo sociálne slabších rodín. V jeho akadémii vyrastajú viacerí nádejní hokejisti. "Myslím si, že medzi nimi vyrastajú noví Zdenovia Cígerovia. Práca s deťmi ma baví a napĺňa. Venujem im svoj čas, oni mi dodávajú pozitívnu energiu a posúvajú ma ďalej. Teším sa z toho, keď poslúchajú a každým dňom sa zlepšujú," dodal v poradí 28. člen Siene slávy slovenského hokeja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona