Cíger privítal slovenskú reprezentáciu bez pätice hráčov

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:22 • 2 min
Cíger privítal slovenskú reprezentáciu bez pätice hráčov

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger privítal na utorkovom popoludňajšom zraze v Bratislave pred Turnajom štyroch krajín v švajčiarskom Bieli dovedna 17 z 22 nominovaných hráčov. Chýbali obrancovia Martin Gernát, Juraj Mikuš a útočníci Lukáš Cingeľ a Andrej Kudrna. Spomenuté kvarteto hráčov Sparty v utorok večer čaká odvetný duel štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017. K tímu sa až v stredu pripojí aj Dalibor Bortňák.

slovakia

left justify in out

Hlavný kouč v porovnaní s novembrovým Nemeckým pohárom, na ktorom Slováci celkovo zvíťazili, urobil päť zmien v nominácii. Namiesto brankára Jaroslava Janusa dostane šancu Denis Godla. V obrane sa objavia aj slovanisti Marek Ďaloga s Ivanom Švarným, v útoku Marcela Haščáka nahradí Juraj Mikúš z Olomouca, ktorý sa v reprezentácii predstaví prvý raz od majstrovstiev sveta 2014 v Minsku.

 

Do Švajčiarska nepocestujú ani obrancovia Michal Čajkovský a Dominik Graňák, ktorí nechýbali na začiatku novembra pri triumfe Slovákov v Augsburgu. Pôvodne nemali do Bielu cestovať útočníci Michal Hlinka a Dalibor Bortňák, no v tíme nahradili zranených Mareka Bartánusa a Dávida Skokana. "Všetko sú to chlapci, ktorých chceme vidieť. Stavali sme na tom, aby sme zachovali kontinuitu z predchádzajúceho turnaja v Nemecku," povedal tréner Zdeno Cíger.

Slovenská reprezentácia odohrá v stredu 14. decembra o 17.00 h v Martine exhibičný duel proti výberu najvyššej domácej súťaže Tipsport ligy, vo štvrtok predpoludním sa presunie z Bratislavy do Bielu. Tam v piatok 16. decembra o 16.15 h Slováci nastúpia proti Bielorusom a podľa výsledku tohto zápasu sa v sobotu 17. decembra stretnú v zápase o konečné umiestnenie s Francúzmi alebo domácimi Švajčiarmi.

 

"Súboj v Martine bude pre nás dobrá skúsenosť a v žiadnom prípade neberieme tento zápas ako exhibíciu. Budú nám v ňom chýbať chlapci zo Sparty Praha. V Martine nastúpime s troma päťkami. Turnaj vo Švajčiarsku by sme chceli vyhrať. Chlapci majú po Nemeckom pohári pozitívnu náladu a tú by sme chceli pretaviť aj na ľade vo Švajčiarsku. Naším cieľom je ukázať opäť dobrú hru a najmä kolektívnu bojovnosť, ktorá nás zdobila v Nemecku," pridal Zdeno Cíger.


Káder tímu Slovenska na Turnaj štyroch krajín (Suisse Ice Hockey Challenge) vo švajčiarskom Bieli (16.- 17. decembra 2016):
Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)
Útočníci: Lukáš Cingeľ (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC '05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC´05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Jakub Suja (HC Košice, 3/0), Michal Hlinka (Slovan Bratislava, 9/1), Dalibor Bortňák (HC '05 Banská Bystrica, 7/0)
Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Július Šupler (konzultant), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), MUDr. František Okál (lekár), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Michal Malina (masér), Andrej Foltýn, Viktor Fábik (fyzioterapeuti), Tomáš Štulajter (médiá)


Program Turnaja štyroch krajín v Bieli (16.- 17. decembra):
piatok 16. decembra - semifinále: Slovensko - Bielorusko (16.15), Švajčiarsko - Francúzsko (20.15)
sobota 17. decembra: Francúzsko - Slovensko/Bielorusko (16.15), Švajčiarsko - Slovensko/Bielorusko (20.15)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies