Cíger pochválil brankárov, napriek 4. miestu hodnotil turnaj pozitívne

NETKY.SK • 9 November 2015, 07:00 • 2 min
Cíger pochválil brankárov, napriek 4. miestu hodnotil turnaj pozitívne

AUSBURG - Hoci slovenskí hokejisti obsadili na Nemeckom pohári v Augsburgu až štvrté miesto, nový tréner národného tímu Zdeno Cíger hodnotil prvú reprezentačnú akciu pod jeho vedením pozitívne. Až na výbuch s Nemcami totiž mužstvo tvorené siedmimi nováčikmi a ďalšími mladými hráčmi predviedlo zodpovedný, kolektívny výkon a ako kouč priznal, má na čom v budúcnosti stavať.

slovakia

left justify in out

Slováci zakončili vystúpenie na podujatí nedeľňajším triumfom 4:0 nad Švajčiarskom, čím už ale po prehrách s USA (0:1) a Nemeckom (2:4) nemohli vylepšiť svoje postavenie v tabuľke. Hráči však aspoň pripravili trénerovi premiérové víťazstvo na reprezentačnej striedačke. "Chutilo perfektne. Páčilo sa mi, že po pokazenom, katastrofickom zápase s Nemeckom sme sa dokázali vrátiť naspäť. Ukázala sa pravá tvár chalanov. Podali kolektívny, veľmi disciplinovaný výkon, dokázali si plniť svoje povinnosti a boli aj efektívni v zakončení. Boli disciplinovaní, pomáhali si, zastúpili jeden za druhého. Vzadu bol stále niekto pred bránkou a nepustil súpera k dorážke. Páčilo sa mi nasadenie hráčov, kolektívnosť, bolo tam veľa pozitívnych vecí," komentoval Cíger nedeľňajší zápas.

 

Mužstvo ukázalo na turnaji viacero tvárí. V súboji s USA predviedli živý výkon, no doplatilo na nulovú koncovku, v dueli s Nemcami hráči s dvojkrížom na hrudi totálne prepadli, keď zaostávali v každej činnosti. Proti Švajčiarom sa zasa prezentovali výbornou, disciplinovanou hrou, pričom premenili aj dve presilovky. "Prvý zápas sme síce prehrali 0:1, ale herný prejav bol dobrý. Vytvorili sme si veľa šancí, len pre nervozitu a možno premotivovanosť sme sa nevedeli strelecky presadiť. Sám som si nevedel vysvetliť výpadok s Nemcami, to nikto z nás nečakal. Na zápas s Nemeckom by sme chceli čo najskôr zabudnúť. To smrdelo debaklom. Nezávidel som nikomu, kto sa na ten zápas pozeral. To bol výpadok zodpovednosti. Tam sklamali všetci. Akoby sme hrali hokej na rybníku, akoby sme boli na výlete. Taký zápas nemôže žiaden hráč odohrať v reprezentácii. Aspoň keby bojovali, 'padali na hubu' a dostávali góly, nič nepoviem. Ale tu si robil každý, čo chcel. Sám som sa pýtal chalanov, nech mi to vysvetlia," pokračoval tréner.

 

V dobrom svetle sa ukázali obaja brankári, ktorí si v Augsburgu "odkrútili" debut v reprezentačnom A-tíme. Samuel Baroš odchytal prvú polovicu turnaja, pričom najmä v dueli s USA podržal svoj tím. Michal Dzubina, ktorý ho nahradil za stavu 0:4 v zápase s Nemeckom, počas 91 odchytaných minút ani raz neinkasoval. V nedeľu proti Švajčiarom predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. "Obaja zachytali veľmi dobre. Som s nimi spokojný," poznamenal Cíger. Okrem dvojice brankárov debutovali na turnaji aj obrancovia Michal Čajkovský, Patrik Luža, Eduard Šedivý a útočníci Michal Hlinka a Tomáš Zigo. Ani oni sa "nestratili". "Aj chalani z domácej extralige sa ukázali pozitívne, viacerí hráči ma milo prekvapili. Áno, Nemecký pohár sme chceli vyhrať, ale my musíme ísť pomaly, skromne. Musíme si chlapcov vyskúšať, niektorí sú mladí. Veľa z nich sa stále učí. Po tom, čo sme si po zápase s Nemcami pozreli naše nedostatky na videu, sa hráči vrátili späť, pristúpili k ďalšiemu stretnutiu s rešpektom a s disciplínou. Je z čoho budovať silný tím do budúcna na ďalšie turnaje."

 

Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom skladali pred NP tím z obmedzeného množstva hráčov, keďže nemohli počítať s hokejistami, ktorí bojkotovali reprezentáciu. Nikto nečakal od tímu zázraky. "Vzhľadom k dnešnej situácii, za bojkotu skupiny reprezentantov a všetkého toho, čo sme zažili s nomináciou, by som to hodnotil veľmi pozitívme. Mali sme po zraze iba dva dni na prípravu, nebolo veľa času na nejaké taktické veci. Našli sme chalanov, ktorí chcú reprezentovať a ktorí podávali 'slušné' výkony. Sú to hráči, ktorí nie sú tvrdohlaví a dajú si povedať," povedal reprezentačný šéftréner. Menovať hráčov, ktorí ho potešili alebo sklamali, nechcel. "Som veľmi spokojný. Nehovorím o celkovom umiestnení, ale o hernom prejave. V danej situácii by som hodnotil turnaj pozitívne, bolo to veľmi dobre," zakončil svoje hodnotenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona