Cíger má nového pomocníka, Šupler v reprezentácii

NETKY.SK • 3 November 2016, 09:31 • 2 min
Cíger má nového pomocníka, Šupler v reprezentácii

BRATISLAVA - Jeden z najúspešnejších slovenských hokejových trénerov Július Šupler sa po ôsmich rokoch vrátil k reprezentačnému mužstvu.

slovakia

left justify in out

Na Nemecký pohár do Augsburgu odcestoval 66-ročný Popradčan s výberom Zdena Cígera v pozícii konzultanta. Šupler tak rozšíril realizačný tím slovenskej reprezentácie. S Cígerom sa veľmi dobre pozná, v sezóne 2006/07 bol dnešný kouč národného tímu jeho asistentom.

 

"Príchod Júliusa Šuplera k mužstvu som privítal. Sme dlhoroční priatelia, máme podobné názory na hokej. Je to pre mňa aj pomoc. Privítam každý názor, nielen pozitívny. V konečnom dôsledku je však zodpovednosť na mojich pleciach,“ povedal pre RTVS Zdeno Cíger.

 

Šupler naposledy pôsobil pri seniorskom tíme v ročníku 2013/14, keď viedol Zvolen. Počas svojej kariéry už trénoval aj Poprad, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Spartu Praha, Slovan Bratislava, Jaroslavľ, Minsk, HK Riga 2000 i Dinamo Riga, CSKA Moskva či Donbas Doneck. Pod jeho vedením sa Slovensko prebojovalo do elitnej kategórie majstrovstiev sveta. Pri reprezentačnom mužstve naposledy pracoval počas ročníka 2007/08.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies