Cíger chápe Chárovo odmietnutie, zo Zvolena zavolá Baroša

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 07:33 • 2 min
Cíger chápe Chárovo odmietnutie, zo Zvolena zavolá Baroša

STARÝ SMOKOVEC - Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Zdenovi Cígerovi sa na pondelňajšom zraze pred nadchádzajúcimi prípravnými zápasmi proti Rusku hlásila aj dvojica útočníkov HC Košice Marek Bartánus a Tomáš Hrnka. Obaja sa pripojili k národnému tímu v Starom Smokovci po vypadnutí ich klubu v semifinále play off Tipsport Ligy.

slovakia

left justify in out

Do prípravy sa opätovne zapojil aj Július Hudáček, brankárovi švédskeho Örebra sa minulý týždeň narodila dcérka, od trénera Zdena Cígera tak dostal voľno a neabsolvoval s mužstvom ani duely Euro Hockey Challenge vo Fínsku. "Som v trochu inej pozícii než v minulých rokoch. Veľmi ma to motivuje i zaväzuje. Teším sa na prípravné zápasy v Košiciach a Poprade, na oba príde mnoho mojich priateľov," uviedol čerstvý otec dcérky Kláry. "Som veľmi rád, že všetko dobre dopadlo. Je to pre mňa nový životný impulz," poznamenal J. Hudáček. Rovnako sa po prestávke vrátil do tímu aj obranca Andrej Meszároš, ktorý si doliečoval boľavú achilovku. "Proti Rusku nás čakajú dva ťažké zápasy. Síce im budú chýbať hráči z tímov finalistov play off, ale aj tak budú mať určite silný tím. Proti nim to nie je nikdy ľahké," povedal Meszároš.

 

Na pondelňajšom zraze z nominovaných chýbali obranca Oldrich Kotvan a útočník Vladimír Dravecký. Obaja sa k tímu pripoja v priebehu týždňa. V zápasoch vo Fínsku sa v slovenskej bránke predstavili Konrád a Tomek, ku ktorým sa vrátil Július Hudáček. "Priestor dávame skôr mladším brankárom. Máme Jula Hudáčka s Braňom Konrádom a chceme zavolať aj Samuela Baroša zo Zvolena," prezradil Cíger.

 

V porovnaní s minulým týždňom už v spoločnej príprave na májové MS nepokračujú obranca Patrik Luža a útočníci Rastislav Dej, Peter Galamboš, Václav Stupka a Rastislav Špirko. Na šampionáte si nezahrá ani obranca Kazane Marek Ďaloga, ktorého problémy s kolenom naďalej pretrvávajú. "Mrzelo nás to, rozhodnutie však bolo na ňom. Je pod istým tlakom, keďže na neho tlačí klub a aj on sám má isté obavy o svoju budúcnosť," uviedol Cíger. Novými tvárami v porovnaní s predošlým prípravným blokom sú Bartánus a Hrnka. "Myslím si, že nám pomôžu. Sú to fyzicky zdatní útočmíci, ktorí majú dobrú strelu a vedia sa presadiť pred bránkou. Už na predošlých reprezentačných akciách ukázali solídnu výkonnosť a aj preto sme ich zavolali," povedal tréner na margo košických útočníkov.

 

Cíger s generálnym manažérom Róbertom Švehlom sa cez víkend dozvedeli aj informáciu, že nemôžu na MS počítať s obrancom Zdenom Chárom. Kapitán Bostonu dal po skončení klubovej sezóny v zámorskej NHL prednosť rodine. "Chápeme to. Starší hráči už toho majú dosť, Zdeno má navyše rodinu, deti, o ktoré sa teraz musí starať. My to musíme akceptovať," poznamenal Cíger.

 

V prípade vypadnutia v 1. kole play off je ochotný reprezentovať útočník Detroitu Tomáš Jurčo, s jeho spoluhráčom Tomášom Tatarom sa generálnemu manažérovi zatiaľ spojiť nepodarilo. "S Tomášom a Mariánom Hossom budeme hovoriť neskôr. Už sme hovorili s Markom Daňom i Martinom Marinčinom, od ktorých máme pozitívne prísľuby," uviedol generálny manažér Róbert Švehla.

 

Slovenskí reprezentanti otvorili zápasovú časť prípravy na MS dvoma prehrami s domácim Fínskom (2:3 v Pori, 1:6 v Turku). Tento týždeň sa v rámci série Euro Hockey Challenge dvakrát stretnú s usporiadateľom svetového šampionátu Ruskom. Prvý duel je na programe vo štvrtok 14. apríla na ľade v Košiciach (17.00 h), o deň neskôr vyzvú "zbornú" v Poprade (15.30). Cígerových zverencov čakajú o ďalší týždeň dva duely vo Francúzsku a prípravu zakončia domácim dvojzápasom s Dánskom.

 

Káder SR pred prípravnými zápasmi s Ruskom:

brankári: Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina), Július Hudáček (Örebrö, Švéd.)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava, KHL), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.)

útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Lukáš Handlovský (MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švajč.), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice)

 

Ďalší program SR v rámci Euro Hockey Challenge 2016:

14. apríla: Slovensko - Rusko o 17.00 v Košiciach

16. apríla: Slovensko - Rusko o 15.30 v Poprade

22. apríla: Francúzsko - Slovensko o 20.00 v Megeve

24. apríla: Francúzsko - Slovensko o 15.00 v Grenoble

28. apríla: Slovensko - Dánsko o 18.00 v Skalici

30. apríla: Slovensko - Dánsko o 17.00 v Bratislave



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona