Slováci utrpeli prvú prehru, Sekera: Nemci boli vo všetkom lepší, nevládali sme

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:24 • 2 min
Slováci utrpeli prvú prehru, Sekera: Nemci boli vo všetkom lepší, nevládali sme

PETROHRAD - Slovenskí hokejisti si pripísali na MS v Rusku prvú prehru. V utorňajšom dueli B-skupiny zaostali za Nemcami predovšetkým v pohybe a po zbabranej druhej tretine im podľahli 1:5.

slovakia

left justify in out

Jediný slovenský gól strelil pri premiérovom štarte na svetovom šampionáte Peter Cehlárik, stý reprezentačný duel odohral Ivan Švarný. Ešte v prvej tretine odstúpil z hry Tomáš Hrnka s podozrením na narazenú kľúčnu kosť.

 

Slováci s Nemcami utrpeli debakel, hrali veľmi nevýrazne

 

Zverencov trénera Zdena Cígera čaká už v stredu o 15.15 SELČ ďalší náročný zápas proti Bielorusku. Nemci majú deň voľna a po ňom narazia vo štvrtok o 19.15 na Kanadu.

 

B-skupina (Petrohrad)

 

Slovensko - Nemecko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

 

Góly: 9. Cehlárik (Bartánus, Mikuš) - 25. Hager (Gogulla, Schütz), 29. Gogulla (Müller, Hager), 35. Reimer (Kahun, Draisaitl), 44. Macek, 55. Kahun (Reimer, Rieder). Rozhodovali: Iverson (Kan.), Rantala (Fín.) - Kilian (Nór.), Ritter (USA), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

zostavy:

Slovensko: Konrád (44. J. Hudáček) - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný - Dravecký, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Cehlárik, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Hrnka

 

Ohlasy médií po prehre s Nemeckom: Slovensko narazilo, kto by čakal taký kiks?

 

Nemecko: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun - Seidenberg, Goc, Kink - Noebels, Draisaitl, Macek - Rieder, Kahun, Reimer - Gogulla, Hager, Schütz - Fauser

 

Nabudených Nemcov pribrzdilo v úvodnej aktivite až Reimerove vylúčenie za nebezpečnú vysokú hokeju, po ktorej odstúpil z hry Hrnka.

 

Pre Hrnku sa šampionát skončil, so zraneným ramenom musí pod nôž

 

Druhá slovenská formácia vytvorila pred Pielmeierom kolotoč zakončení, k strelám sa dostala takmer celá päťka, no puk do bránky nepretlačila. Nemci sa skonsolidovali a vrátili ťažisko hry pred Konráda, ktorého dvakrát ohrozil Rieder.

 

V 9. minúte však rozbehol akciu v strednom pásme Cehlárik a na jej konci sa radoval z vedúceho gólu. Bartánus si za bránkou prebral puk, sprava nabil mladému krídelníkovi a jeho strela prepadla Pielmeierovi za chrbát. Rozhodca najskôr rozpažil, no po Bartánusovom usvedčujúcom geste napokon uvidel puk za čiarou. Skóre sa mohlo do konca tretiny zmeniť ešte dvakrát, ale pri pokusoch Jurča či Gogullu zaúradovali brankári.

 

Slovákom prestávka uškodila. Konráda vystavili zvýšenej nemeckej snahe o streľbu, v 25. minúte navyše Jurčo s L. Hudáčkom prepadli v útočnej tretine a brániaca trojica vyrovnaniu nezabránila. Gogulla našiel pred bránkou Hagera, ktorý sa presadil strelou z prvej. Cígerovi zverenci stratili pohodu a v porovnaní so súperom predovšetkým pohyb, čo sa podpísalo pod druhý inkasovaný gól z hokejky Gogullu. Nemci prebrali zápas do rúk a vedenie si vďaka lepšiemu prejavu poistili tretím gólom, v presilovke ho pridal zblízka Reimer.

 

Zmenu nepriniesla ani tretia tretina. Do 45. minúty Slováci zaostali v korčuľovaní, Macekova ľahká strela zapadla za Konráda a do bránky prišiel Július Hudáček. Až potom prišiel tlak v útočnom pásme, ale zmenu nepriaznivého skóre nepriniesla ani početná prevaha. Päť minút pred koncom prišiel o čisté konto aj Hudáček, keď strelu Reimera vyrazil priamo pred Kahuna a ten zavŕšil konečný rezultát. V závere sa Nemci tešili i šiestykrát, ale puk preťal bránkovú čiaru po klaksóne.

 

hlasy po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: "Nezaslúžili sme si vyhrať. Boli sme slabí vo všetkých činnostiach. Odišla nám disciplína, chuť bojovať. Nemci nám nedali šancu, fyzicky aj korčuliarsky sme boli celoplošne slabší. Ani jeden hráč s tým nedokázal niečo urobiť."

 

Martin Réway, útočník SR: "Neviem, čo sa stalo. Nemci boli vo všetkom lepší. Akoby sme boli unavení, odskakovali nám puky, mali sme málo šancí a vôbec sa nám nedarilo. Mali sme oveľa viac korčuľovať. Musíme sa vzchopiť a zajtra podať oveľa lepši výkon."

 

Peter Cehlárik, útočník a strelec jediného gólu SR: "Ten gól by som vymenil za víťazstvo. Musíme to hodiť za hlavu a zajtra zahrať oveľa lepšie. Boli veľmi efektívni. V tretej tretine sme ich chceli ponaháňať, ale nevyšlo to."

 

Juraj Mikuš, obranca SR, v zápase 0+1: "Prehrali sme takmer všetky osobné súboje a potom sa nedá hrať nátlakový hokej, aký sme chceli. V predchádzajúcich súbojoch sme my napádali rozohrávku súpera a dnes to bolo presne naopak, hrali sme minimum času v ich pásme. V tretej tretine sme síce mali viac šancí ako v prvých dvoch, ale nebolo to nič platné."

 

Kapitán SR Andrej Sekera: "Neviem, čo sa stalo od druhej tretiny. Rád by som odpovedal, ale neviem. Je nás v tíme 25 a nezvládli sme to. Možno nejaká psychika, neviem... Nemci korčuľovali a my sme nestíhali. Taký výkon je na medzinárodnom turnaji, kde treba na ľade nechať dušu a srdce, neprijateľný. Ako keby sme nevládali. Nemci boli vo všetkom lepší. Odskakovali nám puky, nedostávali sme sa do šancí a inkasovali sme takmer zo všetkého, čo nemeckí hráči vystrelili. Keď sme sa snažili hrať agresívnejšie, ešte viac sme prepadávali, vôbec sa nám nedarilo."

 

Marco Sturm, tréner Nemecka: "Pre nás to bol dôležitý zápas. Vedeli sme, čo musíme zlepšiť a odzrkadlilo sa to na našom pohybe. Hrali sme výborne celých šesťdesiat minút. Takéto víťazstvo nás teší, navyše veľmi dobre chutí. Zaslúžili sme si ho. Môžeme sa tešiť do polnoci, od zajtra sa už musíme sústrediť na ďalší zápas."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona