Cíger berie do Augsburgu 22 hráčov vrátane troch debutantov

NETKY.SK • 31 Október 2016, 14:02 • 2 min
Cíger berie do Augsburgu 22 hráčov vrátane troch debutantov

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia sa predstaví na Nemeckom pohári 2016 s tromi nováčikmi. Tréner Zdeno Cíger zaradil do finálnej nominácie tipsportligových debutantov Tomáša Matoušeka, Bruna Mráza a Jakuba Suju, naopak chýbať mu budú hráči Slovana Bratislava ako aj skúsení útočníci Mário Bližňák s Jurajom Mikúšom. V Augsburgu sa po otrase mozgu nepredstaví ani obranca Christián Jaroš.

slovakia

left justify in out

Cíger zverejnil širšiu nomináciu na tradičný novembrový turnaj už minulý pondelok. Zaradil do nej 35 mien - štyroch brankárov, 14 obrancov a 17 útočníkov - z ktorých napokon škrtol trinásť hráčov. Z kvarteta brankárov sa v Augsburgu predstaví Július Hudáček a prvýkrát pod Cígerovým vedením aj Jaroslav Janus, ktorému sa v prebiehajúcom ročníku českej extraligy v drese Litvínova výkonnostne darí. K absenciám Jaroša, Bližňáka a Mikúša sa vyjadril generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla. "Bližňákovi diagnostikovali trombózu na dolnej končatine a jeho štart bol na Nemeckom pohári vylúčený. Juraj Mikúš si potrebuje doliečiť boľavé koleno, pre ktoré dva roky nehral hokej a Christián Jaroš má otras mozgu," uviedol na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Najskúsenejším hráčom vo finálnom výbere je obranca Dominik Graňák so 165 reprezentačnými štartmi.

 

V tíme sa predstavia traja nováčikovia z najvyššej domácej - Matoušek z Banskej Bystrice, Bruno Mráz zo Zvolena a Jakub Suja z HC Košice. "Hráčov, ktorých sme nominovali, máme odsledovaných a majú formu. Veríme, že všetko do seba zapadne a v Nemecku dosiahneme čo najlepší výsledok," dodal Švehla. Osobitnou kapitolou je neúčasť hráčov bratislavského Slovana. Dôvod je ten, že jediný slovenský účastník KHL nemá so SZĽH doriešené poistky hráčov v prípade ich zranenia na reprezentačnej akcii.

 

Nominovaní hokejisti sa zídu 1. novembra popoludní v Bratislave. Do Augsburgu odcestujú vo štvrtok ráno a v dejisku Nemeckého pohára 2016 od piatka postupne narazia na Nemecko, Kanadu a Švajčiarsko.

 

Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2016:

brankári: Július Hudáček (Örebro HK/Švéd., 29 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov/ČR, 13/0)

obrancovia: Michal Čajkovský (HC Sparta Praha/ČR, 4/0), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR, 34/2), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR, 1/0), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd., 165/10), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR, 27/1), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR, 38/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 7/1), Peter Trška (HC Kometa Brno/ČR, 3/1)

útočníci: Dalibor Bortňák (HC'05 Banská Bystrica, 4/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha/ČR, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR, 53/11), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR, 60/5), Tomáš Hrnka (HC Plzeň/ČR, 16/2), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR, 9/3), Radoslav Macík (HK Nitra, 4/1), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 6/0), Dávid Skokan (Piráti Chomutov/ČR, 19/2), Jakub Suja (HC Košice, 0/0)

 

Program Slovenska na Nemeckom pohári:

piatok 4. novembra o 19.00: Slovensko - Nemecko

sobota 5. novembra o 16.30: Slovensko - Kanada

nedeľa 6. novembra o 13.00: Slovensko - Švajčiarsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies