Cigarety s nízkym obsahom nikotínu dostali v USA zelenú

NETKY.SK • 18 December 2019, 09:24 • 2 min
Cigarety s nízkym obsahom nikotínu dostali v USA zelenú

WASHUNGTON - Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) vo včrajších hodinách schválil predaj nových cigariet, ktoré obsahujú o 95 % menej nikotínu ako bežné cigarety.

slovakia

left justify in out

Nový typ cigariet

Newyorská spoločnosť 22nd Century Group tak môže začať predávať prvé cigarety s nízkym obsahom nikotínu, ktoré preverili federálne úrady. Výrobok s názvom Moonlight bude mať aj mentolovú verziu. Regulačný úrad vyhlásil, že jeho rozhodnutie neznamená, že nové cigarety sú "bezpečnejšie" ako tie bežné a dodal, že neexistuje žiadny tabakový výrobok, ktorý nie je škodlivý.

 

img

 

Spôsob pomoci
Predstaviteľ FDA Mitch Zeller sa vyjadril, že výrobok považuje za prvé cigarety, ktoré majú potenciál "pomôcť znížiť závislosť od nikotínu u závislých fajčiarov". FDA v súčasnosti skúma aj to, či nové cigarety predstavujú pre fajčiarov menšie riziko.

 

img

 

Fakty o fajčiaroch v USA
V Spojených štátoch amerických fajčí čoraz menej ľudí. Podľa odhadov je to 14 % dospelých, teda približne 34 miliónov ľudí. Fajčenie však stále zostáva hlavnou príčinou chorôb a úmrtí, ktorým sa dá predchádzať. Každý rok si vyžiada približne 480-tisíc životov.

 

img

 

Philip Morris
O formu takejto propagácie nejde po prvý raz. Cigarety s nižším obsahom nikotínu sa objavili na trhu aj predtým. Podnikateľ Philip Morris ich začal predávať v USA koncom 80. rokov minulého storočia, no sebemenší úspech s nimi nezaznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies