Cigánski diabli vystúpia na spoločnom turné s Gypsy Dance Tottiho Ovidia, už 30. marca

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 13:58 • 2 min
Cigánski diabli vystúpia na spoločnom turné s Gypsy Dance Tottiho Ovidia, už 30. marca

BRATISLAVA - Na Slovensko už druhýkrát prichádza ohnivá hudobno-tanečná gypsy šou, v ktorej sa spojili legendárny orchester Cigánski diabli so svetoznámou rumunskou tanečnou skupinou Gypsy Dance Tottiho Ovidia.

slovakia

left justify in out

Na turné odohrajú 14 koncertov, prvý už 30. marca v Bratislave, ďalšími zastávkami budú Humenné (30. 4.), Senica (4. 5.), Štúrovo (5. 5.), Žilina (11. 5.), Košice (12. 5.), Banská Bystrica (19. 5.), Veľký Krtíš (25. 5.), Rožňava (27. 5.), Nitra (30. 5.), Trenčín (31. 5.), Martin (8. 6.), Prievidza (10. 6.) a Nové Zámky (15. 6.).

 

Kombinácia výkonov skvelých umelcov a originality hudobného žánru iste ulahodia sluchu aj zraku. Diváci môžu očakávať prepracované choreografie, majstrovské tanečné umenie a virtuózne výkony hudobníkov. Cimbal Ernesta Šarköziho, klarinet Zoltána Grunza, husle Štefana Banyáka a spev Silvie a Vanessy Šarköziových, to je výbušná zmes rytmu, ktorá zaručene rozprúdi krv v žilách všetkých divákov. O zážitok z tanečného vystúpenia sa postará svetoznáma tanečná skupina Gypsy Dance pod vedením Tottiho Ovidiu, ktorý pôsobil napríklad v Teatro dell’Opera di Roma, Opera de Lyon, ale aj v Cirque du Soleil.

 

„Vedeli sme o sebe, mali sme jedného japonského manažéra. Míňali sme sa, keď oni z Japonska odchádzali, my sme prichádzali. Potom tu boli na jednom folklórnom festivale a japonský manažér nás oslovil s tým, že - keď ste tu obaja, tak dajte na pódiu nejakú improvizáciu. My sme to urobili a ľudia boli úplne hotoví. Desať minút standing ovation a program nemohol pokračovať. Tak sme si povedali, že toto musíme dať dokopy. Stalo sa a v roku 2013 sme urobili prvú šnúru,“ povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami Ernest Šarközi.

 

„Najprv sme skúšali oddelene, my na Slovensku, rumunskí tanečníci doma, dnes a zajtra nás čakajú spoločné skúšky. Prvé vystúpenie máme už 30. marca v bratislavskom Dome kultúry Zrkadlový háj. Veľmi sa tešíme na spoločnú hudobno-tanečnú šou, ich tanec je virtuózny a veľmi dynamický, o čo sa snažíme aj my v hudbe,“ dodala prvá dáma Cigánskych diablov Silvia Šarköziová.

 

Cigánski diabli je jedinečné zoskupenie hudobníkov, ktorí od roku 1991 dokázali to, čo sa v strednej Európe málokomu podarilo. Prinášajú originálne diela, odvážne aranžmány, neobvyklé hudobné kombinácie a nový imidž. Orchester koncertoval na piatich kontinentoch a v 35 štátoch sveta. Cigánski diabli sú odbornou verejnosťou považovaní za jeden z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete.

 

Totti Ovidu je skvelý tanečník a učiteľ tanca v jednom. Tancuje už od svojich piatich rokov a profesionálne sa tomuto povolaniu venuje od roku 2003. Má iba dvadsaťdeväť rokov a jeho nohy už pretancovali celý svet. S fenomenálnym Cirque du Soleil uviedol divákov do tranzu na viac ako 100 prestaveniach. Jeho tanečná škola Totti Ovidiu Gypsy Dance School má okrem tanečníkov i veľa prívržencov. Vďaka dobrému menu a skvelým výsledkom je populárna nielen v Rumunsku ale už aj v celej Európe. Jeho nezameniteľný štýl Gypsy Dance/Body Percussion, ľudovo povedané „čapáše“ predvádza so svojimi tanečníkmi v neuveriteľnom tempe. Dalo by sa dokonca povedať, že sú najrýchlejší na svete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies