Čierny švédsky raper predpovedá krajine občiansku vojnu. Afrika je vraj bezpečnejšia

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 07:00 • 2 min
Čierny švédsky raper predpovedá krajine občiansku vojnu. Afrika je vraj bezpečnejšia

Vo Švédsku narodený čierny hip-hoper Ken Ring očakáva, že v priebehu nasledujúcich 20 rokov v krajine vypukne občianska vojna a preto sa plánuje presťahovať do Afriky, kde je podľa neho bezpečnejšie.

slovakia

left justify in out

Ring o tom hovoril v televíznom programe  Trygdekontoret  v nórskej verejnoprávnej televízii. Ring, ktorý sa narodil v štokholmskom predmestí Hässelby, tvrdí, že oblasť bola v období jeho detstva bezpečná, ale nedávno zaznamenala dramatický nárast násilia. 

 

"Dnes je tu otvorená vojna gangov. Môjho brata zavraždili," povedal. Násilný organizovaný zločin spolu s nárastom predaja drohg vraj štvrť zásadne zmenili, píše server stredoevropan.cz.

 

Hässelby podľa neho prijala veľké množstvo migrantov a eskalujúci konflikt medzi nimi a miestnymi je problémom. Novinári vaj do podobných štvrtí ani nechodia.

 

Na otázku, prečo by sa presťahoval do Afriky, povedal: "Je tam bezpečnejšie. Môj syn má 9 rokov s pýta sa ma, prečo je Hässelby nebezpečnejšie ako Nairobi."

 

"Myslím, že už je príliš neskoro, že už to nie je možné zmeniť. Do 20 rokov máme v Štokholme otvorenú vojnu."

 

O situácii vo Švédsku sme písali už niekoľkokrát. Krízu neustále spochybňovali švédske mainstreamové médiá a ľavicoví politici. Preto bolo vcelku úsmevné, keď švédsky premiér začiatkom roku zrazu oznámil, že uvažuje o nasadení armády do problémových švédskych štvrtí, nad ktorými polícia stratila kontrolu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies