Čierny pasažier prežil let z Etiópie v nákladnom priestore: Vo Švédsku požiadal o azyl

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:50 • 2 min
Čierny pasažier prežil let z Etiópie v nákladnom priestore: Vo Švédsku požiadal o azyl

ŠTOKHOLM - Čierny pasažier v lietadle prichádzajúcom z Etiópie prežil osemhodinovú cestu v nákladnom priestore, kde ho dnes našli zamestnanci letiska vo švédskej metropole Štokholm.

slovakia

left justify in out

Muž požiadal vo Švédsku o azyl.


Službukonajúci policajt Stefan Färdigs z pohraničnej polície na štokholmskom letisku Arlanda uviedol, že vykladači batožiny odhalili muža, narodeného v roku 1991, keď vykladali kufre zo stroja spoločnosti Ethiopian Airlines, ktorý priletel dnes skoro ráno. Zamestnanci zalarmovali políciu a sanitku.


Lekárska prehliadka ukázala, že čierny pasažier je v poriadku. Muž prostredníctvom tlmočníka povedal, že do nákladného priestoru lietadla sa ukryl na medzinárodnom letisku Bole v etiópskej metropole Addis Abeba.


"Mal označenie, ktoré ukazovalo, že je letiskový zamestnanec. To môže byť vysvetlením, ako sa mu podarilo dostať do lietadla," informoval policajt Färdigs.
Čierneho pasažiera, ktorý je podľa svojich slov etiópskym občanom, "posudzujú úrady napriek jeho pôsobivému spôsobu cestovania tak, ako všetkých ostatných žiadateľov o azyl,"
dodal policajt.


Mladíka odovzdali prisťahovaleckému úradu, ktorý jeho žiadosť spracuje.


Muž nie je podozrivý zo žiadneho zločinu, dodal Färdigs.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona